Мис Свят 2011 е от Венецуела, мис България е първа в онлайн гласуването

Преди минути завърши конкурса "Мис Свят 2011" в Лондон, в който тази година участваха рекорден брой участнички - 122. Короната на Мис Свят 2011 е за 21 годишната красавица от Венецуела Ivian Lunasol Sarcos Colmenares, висока 179 см. Нейни подгласнички са от Филипините Gwendoline RUAIS (2-ро място) и Пуерто Рико Amanda PEREZ (3-то място).

Историята на красавицата от Венецуела Ivian Lunasol Sarcos Colmenares е като в приказките. На осем годишна възраст тя остава кръгъл сирак и е отгледана от монахини. Тя самата е смятала да стане монахиня, но се отказала когато осъзнала, че може да бъде модел. А днес носи короната на най-красивата в света.

Мис Свят 2011 е от Венецуела, мис България е първа в онлайн гласуванетоМис Свят 2011 е от Венецуела, мис България е първа в онлайн гласуването

"Мис България 2011" Ваня Пенева не можа да се класира в челната десятка, но спечели първо място в онлайн гласуването между претендентките за "Мис Свят". Тя завоюва първенството с резултат от 51,5% от всички гласували на сайта www.missosology.org. Онлайн гласуването стартира на 18 октомври и приключи в 0.00 ч. на 6 ноември. Най-красивата българка беше избрана между 113 участнички. Гласовете за Ваня са от цял свят, а коментарите за нея са изключително положителни от всички гласували. На второ и трето място в онлайн гласуването са "Мис Грузия" и "Мис Филипини".

Мис Свят 2011 е от Венецуела, мис България е първа в онлайн гласуването Мис България 2011 Ваня Пенева споделя, цитирана от БГНЕС: "Много съм радвам за тази награда! В най-смелите си мечти не съм предполагала, че ще спечеля най-важния и искрен вот - този на хората. Благодаря на всички, които ме подкрепиха и са гласували за мен! Надявам се, да оправдая гласуваното доверие". Българката е успяла да остави добри впечатления и сред своите конкурентки. Другите момичета я определят като мила, усмихната и добра.

Снимки:
1. Мис Свят 2011 Ivian Lunasol Sarcos Colmenares от Венецуела
2. Мис Свят 2011 Ivian Lunasol Sarcos Colmenares от Венецуела и нейните подгласнички от Филипините (в ляво) и Пуерто Рико (в дясно). Фото: БГНЕС
3. Мис Свят 2011 Ivian Lunasol Sarcos Colmenares от Венецуела. Фото: БГНЕС
4. Мис България 2011 Ваня Пенева