Долче и Габана спират младежката си линия D&G

Италианската модна къща Долче и Габана спира младежката си линия D&G, която създаде преди близо 20 години, за да се съсредоточи върху основната си марка, съобщава Ройтерс. Доменико Долче и Стефано Габана, известни с бляскавия си средиземноморски стил, съобщиха, че искат да обогатят предложенията на основната си марка, които вече варират от изящни вечерни рокли до по-достъпни аксесоари като парфюми и слънчеви очила.

Долче и ГабанаДолче и Габана

"За предстоящите сезони D&G ще стане част от Dolce & Gabbana, давайки още по-голяма сила и енергия на нашите колекции", заявиха двамата дизайнери в комюнике. "За нас това е като връщане към времето, когато започнахме нашето приключение, изпълнени с идеи", допълват те. Долче и Габана, чийто рокли са носени от звезди като Мадона и Моника Белучи, създадоха линията D&G през 1994 г., за да привлекат по-млади и дръзки клиенти.

Долче и ГабанаДолче и Габана

За последната колекция на D&G, която представиха вчера в рамките на Седмицата на модата в Милано, дизайнерите заложиха на цветната коприна и огромни сламени шапки, които придадоха на ревюто свеж блясък и им спечелиха бурни аплодисменти. Модната къща, ръководена от двамата дизайнери, постигна 10% увеличение на приходите до 1,13 милиарда евро за фискалната година до 31 март. За модната марка работят около 3400 души и тя има 91 магазина в цял свят. Седмицата на модата в Милано продължава до 27 септември с колекции на Джорджо Армани, Прада и Роберто Кавали.

Долче и ГабанаДолче и Габана

Фото: БГНЕС