И през август с Coiffure Beauty

И през август с Coiffure BeautyИ през август с Coiffure Beauty - време е за почивка, за така дълго очакваната лятна отпуска, за морето и незабравимите преживявания с приятели, които да ни заредят с нови сили и свежи идеи.

На корицата ни посреща Десислава Бренченс - бизнес дамата, която не се задоволява с малко. През юли тя откри нов салон в Слънчев бряг и собствена модна линия, и то във времена на криза. Преди две години отваря първия си салон Allure в Пловдив, а тази година – втория, Vogue Vision, в Слънчев бряг, като тогава на бял свят се появи и собствената й модна линия „Дейна Бренченс“. Марката е ориентирана към деловите жени и включва предимно елегантни облекла. Ще ги търсим скоро в бутиците в различни градове, а засега само в Слънчев бряг. Повече за предприемаческия нюх на Деси можете да прочетете на страниците на списанието.

В броя ни гостуват още:
Хесус Муньос за American Crew – той демонстрира иновативни техники и актуални мъжки прически пред софийската публика. Какво споделя за работата си и за марката ще научите от подробното интервю на страниците на изданието.

Стюарт Дикинсън, изпълнителен директор на Cuccio за Централна Европа, споделя за „Разликите между България и Англия”. Той беше в България за тридневен обучителен и демонстрационен семинар, организиран от официалните представители на марката у нас.

И през август с Coiffure BeautyИ през август с Coiffure Beauty

Летните предложения започват с Schwarzkopf Professional и колекцията Essential Looks 1:2011 Igora Colour Collection.

Jean Claude Aubry International от Франция ни представя леки и феерични прически, подходящи за летните месеци, като дължините са в двете крайности – от много къси с раздвижени бретони до фриволно разпуснати дълги коси.

От Италия X.ELLE BEAUTY by Framesi.

От Англия колекция Gorgeous by Cream и колекцията Tribal Boudoir by Mahogany Hairdressing. „Tribal Boudoir е вдъхновена от два контрастни жанра. Първо, от африканската племенна култура, а именно тъмните устни и наситеният грим в съчетание със сложни огърлици и гривни за глезена и провокативната, еротична фотографска работа на Хелмут Нютън, която пренася будоара на едно неочаквано ниво. Колекцията проектира силата на жената, която използва своята естествена съблазън” – твърди Антъни Ликата, креативен директор на Mahogany Education.

И през август с Coiffure BeautyИ през август с Coiffure Beauty

Sassoon Academy ни представят своята колекция Tribe 1. Това е първата колекция от трилогия, която празнува хипериндивидуалността – световните племена се преобразяват, техните най-характерни визуални черти се миксират, за да създадат три нови младежки визии.

LOVE е чиста рокенрол романтика. WHITE NOISE намира елегантност в отказа. Тенденцията е минималистично представяне на чистата абстракция и геодезичните линии, спокойно място за бягство от бурната модерна култура. FRUIT отразява безумния пренатоварен киберсвят. Цветът е градуиран, преливайки от тъмно в светло и обратно по дължината на косата. Мекото розово преминава в кървавочервено до наситено пурпурно – цветовете се сливат и преливат от синьо през виолетово до черно.

Още едно предложение от Англия The Unveiling by Damien Carney. С тази колекция Деймиън Карни разчупва личните си граници, за да слее реалността с мисленето „без граници”. Използвайки естествена и изкуствена коса, преплетена с материи като тюл, вълна и конци, Карни създава образи с различна текстура и настроение.

Предложения от България с колекцията Hair Disco на Пламен Велков за Grand Salon, Шумен и колекцията „Панаир на суетата” на Даниела Йолова за Wella Professionals.

И през август с Coiffure BeautyИ през август с Coiffure Beauty

Четете още:

Коса
Енергия за косата. Кислородът е жизненоважен, но тъй като се среща във все по-редки количества, се налага да си го набавяме в концентрирано състояние.

Тенденции коса
Ново момче. Тенденцията за мъжествени, момчешки прически започва от Париж през 1920 г., когато марката La Garçonne става модерна визия. Този сезон пънк нравите определят стила от къси, раздърпани, отрязани и антигероични визии, забелязани на ревютата на Balenciaga, Chanel и Balmain.

Тенденции грим
Скъпоценни метали. Блясъкът на металния завършек подчертава основните черти на лицето или като акцент сам по себе си е основна тенденция в колекциите за сезон пролет-лято 2011.

Здраве
Тайната на живата вода. Водата съставлява 70% от организма на човека. Тя има памет и е жизненоважна. Дали е чиста обаче, е съществен проблем.