Българска дизайнерка е сред финалистите в международен конкурс за млади дизайнери

Българска дизайнерка е сред финалистите в международен конкурс за млади дизайнериКонкурсът MITTELMODA_FASHION AWARD е създаден през 1993 година. Целта му е да представя млади дизайнери от цял свят пред широка аудитория от експерти в областта на модата, дизайнери, журналисти и модни къщи. Конкурсът е в сътрудничество с Camera Nazionale della Moda Italiana и SMI-Sistama Moda Italia.

Между участниците в тазгодишния конкурс имаше представители от Корея, Нова Зеландия, Австралия, Пуерто Рико, Израел, Индия, САЩ, Англия, Норвегия, Швеция, Португалия, Италия и... България!

Специално за Fashion.bg младата дизайнерка Десислава Горанова сподели: "На мен лично това участие ми даде възможност да се запозная и да обменя творчески идеи с много интересни хора сред журито и другите финалисти. Дрехите, които създадох са вдъхновени от модата на 80-те години, моделите са практични и удобни. Контраст правят цветните елементи, които декорират облеклата. Те са вдъхновени от картините на Густав Климт, австрийския художник, представител на символизма. Акцент в неговите творби са повтарящите се елементи, меката линия на формите, двуизмерността, обръщане на голямо внимание към детайла и нетипичната цветова комбинация. За да пресъздам това изкуство в моята колекция, използвах връвчици от ликра в различни цветове. Те ми дадоха възможност апликирайки ги да творя директно върху дрехата или пък да ги използвам като единствена база за реализиране на някои от облеклата."

Българска дизайнерка е сред финалистите в международен конкурс за млади дизайнери

Българска дизайнерка е сред финалистите в международен конкурс за млади дизайнери