Конкурсът Мис България 2011 в специален реалити формат

Конкурсът Мис България 2011 в специален реалити форматМного красота, чар и магнетизъм обещават организаторите на тазгодишното издание на конкурса "Мис България", което за първа година ще се проведе в специален тв реалити формат. Всеки ще може да усети емоциите директно по TV7. Водеща на гала церемонията ще бъде фолк певицата Камелия, а ментор - Азис. Официален дизайнер на конкурса тази година ще е топ-дизайнерката София Борисова, чиито тоалети ще са специално ушити за гала вечерта. Материите на които смята да заложи дизайнерката са копринен шифон, органза, сатен и испанска тафта.

Националният кастинг е приключил и зрителите ще могат да го проследят в първите два епизода от шоуто. От днес до деня на самия конкурс - 27 юни, продуцентската компания "No frame media" и TV7 ще показват всички етапи при подбора на момичетата - от първоначалния кастинг до финалния кръг, където ще бъде избрана най-красивата българка за 2011 г. .

До 27 юни ще трябва да бъдат избрани 12 финалистки. Всички те трябва да отговарят на дълъг списък от критерии. Жени Калканджиева, която е собственичка на агенция "Визаж", обясни, че момичетата трябва да бъдат между 17 и 24 години, да нямат татуировки, да говорят английски и да са български гражданки. "Няма ограничение за силикона, но повечето момичета са естествени", обяснява Жени пред журналист на БГНЕС. Тя уверява, че изборът на момичетата е идеален, всички учат висше образование и имат много таланти. "Постарахме се всяка една от тях да бъде достойна за короната. Понеже всички са много красиви, ще ги подбираме по личности качества. Мис България не трябва да има само външност, а да бъде мила, лъчезарна, учтива и интелигентна. Ще изберем единайсет най-красиви момичета на България, а дванайстата ще стане Мис Свят ", обещава Жени Калканджиева.

Реалити форматът на конкурса цели да опровергае слуховете, че всичко е нагласено. Кастингът ще бъде ожесточен, тъй като всички момичета отговарят на много високи критерии.

Мис България ще бъде посланик и на благотворителна кауза, която тази година е обединена около опазването на околната среда. Освен това тя ще вземе участие на световния конкурс за най-красива жена "Мис свят", който ще се проведе в Лондон през месец ноември.

Всеки делничен ден от 22:15 до 22:45 ч. в ефира на TV7 ще се излъчват епизодите с отделните етапи на конкурса. Водещ на живите предавания всеки петък, където зрителите ще могат да проследяват коментарно студио с участието на журито, ще бъде Косьо Лунгов. Организаторите увериха, че тази година няма да има спонсори в журито, а само професионалисти, които могат да преценят дали момичетата реално отговарят на критериите.