Гюнтер Алекс показа новата версия
на метода "HAIR TALK" в България

Силвия Стоянова

Hair Talk семинарСъздателят на "Hair Talk"Гюнтер Алекс – представи в България най-новата версия на немския метод на стикерите за удължаване на коса. Професионалният перукер показа различните възможности на метода по време на семинар, организиран от MAGAMA (официален вносител на стикерите Hair Talk”) на 8 и 9 май в София. Както потвърди и топ коафьорът Вили Боршукова, успехът на Hair Talk” се дължи в голяма степен на широкото и лесно приложение на стикерите, които се използват не само за удължаване, но и за придаване на повече обем, при проблеми с оредяване на косата, както и за бретони, ефектно етажиране и впечатляващи цветни акценти с отделни кичури.

Hair Talk семинарHair Talk семинар

Тайната на специалния немски метод „Hair Talk” е в стикерите, които се залепват без топлинна обработка, направени са от 100% естествена коса и са напълно незабележими. При новата версия промяната е в ширината на стикерите, като от 4 см. стават 3 см. По-малкият размер ще позволява по-лесно разпределяне и по-удобно носене на допълнителната коса. Свръзката на стикерите е много фина, приляга плътно и може да се сложи в най-горната част на темето. Затова методът „Hair Talk” се прилага без проблем при много къси коси, както при жени, така и при мъже, като позволява удължаване на косата с от 6 до 70 см.

Hair Talk семинарHair Talk семинар

Стикерите са особено подходящи за тънки, фини и изрусени коси, изтощени от боядисване. При самото им поставяне е без значение дали косата е боядисана или не. Самата цветова палитра на стикерите е много богата и при новата версия те са в пакети по 12 (вместо по 40) за по-лесно комбиниране. Допълнителната коса, дори и при поставяне на повече стикери, е много лека и издържа между година и година и половина, а поддръжката при фризьор се прави на два до три месеца. Методът позволява да се използват всички видове стилизиращи средства – маши, преси, лакове и др. Правенето на по-сложни прически също не е проблем, както и следването на модните тенденции при косите като цяло. Единствено е нужно, измиването на косата да става със специални подхранващи шампоан и балсам.

Hair Talk семинар

От метода на стикерите се възползва и самата Мадона, както и Жизел Бюндхен. Hair Talk” е официален партньор и на конкурса „Мис Германия”, a в България съвсем наскоро Николета Лозанова, която стана лице на „Магама”, беше преобразена чрез този метод от топ коафьора Вили Боршукова. През месец май Николета е и на корицата на списание Coiffure Beauty.

Hair Talk семинар

 

Снимки:

1. Топ коафьорът Вили Боршукова и създателят на метода „Hair Talk” – Гюнтер Алекс

2. - 3. Гюнтер Алекс показа поставянето на стикерите „Hair Talk” с цел – удължаване на косата

4. - 5. Създателят на оригиналния метод на стикерите демонстрира как се прилагат те за придаване на повече обем.

6. - 7. Под професионалното ръководство на Гюнтер Алекс и Вили Боршукова участниците в семинара приложиха сами немския метод на стикерите "Hair Talk".

Фото: © Личен архив на Вили Боршукова

Четете повече във Fashion Lifestyle Magazine