ЗА БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ, 24 МАЙ И ЧИКЛИТА
питайте майската БЕЛА


Списание БЕЛА За професор Никола ГЕОРГИЕВ не е прекалено да се каже, че всичко, което изрича, е истина. Дължи се на опита, наблюденията и познанията му. Но най-вече на бляскавия му пъргав ум, който пробягва по хилядолетията, „хваща” убедителни аргументи и хвърля светлина по въпроси от основно значение. Не е случайност, че точно в месеца на буквите и просветата потърсихме просветения коментар на Никола Георгиев за недостатъците и предимствата на писменото слово, за бъдещето на кирилицата и за сърцевината на празника 24 май.

Застрашен вид ли е качественият учител в България и все още ли той се смята за пророк, както е било в миналото ви отговаря София СЕМЧЕВА в статията „Достойно ест” за учителя”.

Ако сте от онези, които знаят значението на думата „чиклит”, ще обогатите знанията си за този литературен жанр от рубриката „Да поговорим” на новата БЕЛА. Ако пък нищо не знаете за чиклита, ще се просветите основно по темата от статията на Петя РУСЕВА „Чиклит, понеже…” и от интервюто на Теодора Станкова с първата българска авторка на чик-лит Мона ЧОБАН. Впрочем думата „чиклит” идва от английското chick (пиле, но и маце, младо гадже) в комбинация с lit (съкратено от литература)…

Орален секс правят почти всички жени и мъже, които правят секс. Малко от тях обаче се решават да признаят, че той не им е по вкуса – и в прекия, и в преносния смисъл. Е, БЕЛА се осмели да покаже хастара на проблема в статията „Орална алхимия”

По данни на Световната здравна организация остеопорозата заема 4-то място сред болестите, причиняващи смърт и инвалидност. С д-р Николай ТИВЧЕВ разговаряме за възможностите за лечението, които съвременната медицина предлага, както и за профилактиката на това заболяване.


И още в новия брой на Бела:

АНТРЕФИЛЕ: Чиккокошки

МОДА: Симфония в синьо

КРАСОТА И ЗДРАВЕ: Прът в колелото на старостта. Светъл път (за изсветляването на пигментните петна). Талантите на пробиотиците. Истината за въглехидратите. За електрическите четки за зъби. Как да се наспиваме по-бързо? Амбулаторен преглед на секса. Плацебо ефектът от афродизиаците. На прага на менопаузата. Тай масажът събужда желанието ни да сме щастливи. За егоцентризма.

ЗВЕЗДИ: Нейно величество Хелън Мирън.

ИСТОРИЯ НА... целувката

ЕТИКЕТ: Колко дълга да е полата?

НАЧИН НА ЖИВОТ: Как да преодолеете мързела и да си свършите работата. Колко е важно да бъдеш модерен.

ТЯ И ТОЙ: Ревност към миналото на партньора.

ДЕЦА: Как да избегнем грешките при сексуалното възпитание.

ТРАФИК: Бюрото си отива.

ПО СВЕТА: Краковски разговорник

БЕЛА КЪЩА: Никой не вика майстор за тапети. Избираме готвенето на пара. Гергьовден. Агне, но не цяло. Романтика на сладки хапки. Списък на задачите на градинаря през май.

АСТРОНАВИГАТОР: Твоят верен астрогид за месец МАЙ.

БЕЛА – за жените, които знаят и не знаят какво искат!

www.bela.bg