Coiffure Beauty през април с много цвят и настроение


Coiffure Beauty през април с много цвят и настроениеПролетно настроение, разнообразие от цветове, слънчеви усмивки и много топлина лъха от новия брой на Coiffure Beauty.

Новите тенденции на Wella Trend Vision – LUMINA, GLAMAZON, PASSIONISTA и POLARIS, официално стъпиха у нас. Една от водещите на семинара в София беше Диана Петкова, с която си поговорихме по-отблизо. Тя подробно ни обясни за четирите линии. В LUMINA преобладават металическите нюанси. GLAMAZON се отличава с целуната от слънцето кожа, извиващи се бронзови и жълтеникавокафяви тонове, допълнени с изразително подчертани очи в тъмно и опушено черно. Нейното диво съзнание се изразява в силна и обаятелна хубост, която се осланя на натуралните земни нюанси с изразителни цветни акценти. С леко нацупен вид и поразителен червен цвят, комбинирани с прекрасни пламнали бузи PASSIONISTA излъчва самоуверена съблазън, докато ароматът на роза и хибискус е послание за мигновена страст.

Coiffure Beauty през април с много цвят и настроениеCoiffure Beauty през април с много цвят и настроение

POLARIS е обгърната с женствена елегантност и се появява, за да завладее с харизматичността си и да възвърне черното като основен цвят. Това е тенденция на контрастите.

Валентина Костова, или както всички я познават Рошавка, ни разказва за своите идеи, страсти и хобита, активността на малдия творец в интернет и правилния избор на професионални продукти за работа, а именно Keune.

Предложения от международни артистични екипи:

От Англия колекцията Romantica by Mahogany. Тя съчетава рок чувствителността с представата за вечното английско денди. Нейните дантели и набрани воали създават старинна, но същевременно тотално модерна визия. При боядисването се работи на строго определени панели, което позволява косата да се носи по много алтернативни начини. Стилизира се с ръце, за да се подчертае и оформи цялостната визия.

Coiffure Beauty през април с много цвят и настроениеCoiffure Beauty през април с много цвят и настроение

Още предложения от Англия и колекцията Halo by Antonio Giovanni. Kelly Craven-Salvatelli с колекция за екипа на Toni&Guy и Simon Grigg за Toni&Guy Winchester. Тази колекция е вдъхновена от футуристичните вибрации на модния подиум и от тенденциите на Toni&Guy за сезона. Акцентът пада върху движението, текстурата и силните цветове в прическите.

Идва ред да обърнем по-сериозно внимание на българските фризьори. На фона на столичния клуб Culture Beat Лъчезар Йовов и фотографът Деян Парушев създават едноименната колекция.

В рубриката „Хит” представяме Валентина Костова и колекцията на Keune Antipodes, пречупена през погледа й.

Coiffure Beauty през април с много цвят и настроениеCoiffure Beauty през април с много цвят и настроение

Четете още:

Коса:

Стихията на сешоара. Той трябва да е силен, стегнат, под контра, дори понякога предполага скубане. Този принцип на сушене следва столичният фризьор Боби Иванов.

Мода:

Млади и небрежни. Идеите на модните дизайнери този сезон влияят върху налагането на три основни линии в косите – 70-те години, мъжкото влияние и минималистичната визия. Ппредставяме ви поредицата от тенденции на експертите на Pantene Pro-V и Wella Professionals за сезон пролет-лято 2011. Според Сам Макнайт, глобален стилист за Pantene Pro-V, визията на тази тенденция е „направена и след това недовършена” – техника, която представлява завършеността на перфектната коса в истинския живот.

Червено и бляскаво – „Всяка крайност има своята противоположност: минимализъм и максимализъм, мъжко и женско” – казва Пак Макграт, глобален криейтив директор за Max Factor. Като израз на максималното декадентско настроение Пат описва завръщането на бляскавото червено червило в множество нюанси като ключов елемент във визията на някои дизайнери.

Козметика:

Пърхащ поглед – Всеки знае, че миглите са важни за изразителността на очите и дълбочината на погледа. Ева Серева – професионален бюти и арт гримьор, ни съветва как да се погрижим за тяхната здравина, дължина и естествена красота. Тя ни обяснява надълго и нашироко какво можем да направим за перфектни мигли като перманентно извиване, удължаване и сгъстяване чрез системата косъм по косъм.

Здраве:

Хапчета и килограми – Медиите ни заливат с реклами на хапчета и хранителни добавки, които обещават „бързо и лесно отслабване”. Истината обаче е, че повечето от тях не действат, а може и да съдържат вредни за здравето химикали и смеси от вещества.