ПРИЯТЕЛКА ЛИ ВИ Е БЕЛА
ще разберете от мартенския брой


Списание БЕЛА Понеже март е христоматиен женски месец, в рубриката „Да поговорим” БЕЛА се постара да отговори на въпроса съществува ли женско приятелство или е оксиморон? А ако съществува, по какво се различава от мъжкото? Мъжете не разбират женското приятелство. За тях то е равносилно на заговор. Мъжете се събират, за да си поправят колите, а жените – за да си говорят… А кое би развалило женското приятелство? Мъжете?!

Една радостна песен, която може да ни очовечи и която слави приятелството между две жени, изпява Мая ВАПЦАРОВА пред Мирослава ИВАНОВА. Приятелката на племенницата на Никола Вапцаров е гъркинята Клеоники ГЕОРГИАДУ, която живее в България. Те двете опровергават схващането, че мъжкото приятелство е действие, а женското – споделяне. Ники и Мая са правили безброй неща заедно – все съзидателни и напояващи приятелството с онази романтика, която малко сме позабравили, но която е нужна, за да се превърне пътят, по който вървим в… песен.

Кога уличните кучета и котки ще спрат да ни пречат и какъв е начинът да справим с тях? Това се оказва заКУЧЕна работа според Стела РАЙЧЕВА, съучредител на фондация ANIMAL RESCUE SOFIA. Според Махатма Ганди за величието на една нация може да се съди по отношението й към животните. Каква нация е нашата тогава?! И ще ни отмине ли някога този „антикучешки синдром“, разговаряме със Стела в рубриката „Болна тема”.

Внезапно изгарящо чувство, сладка болка, ясна увереност, че сме срещнали този/тази, с когото/която ще бъдем щастливи. Всеки ли може да се влюби от пръв поглед, ще научите от статията „Любов от пръв поглед?!”

Тунис е „написван и прочитан” милион пъти от милион туристи. Но малцина са го „помирисвали” като Надя ПЕТРОВА и са успявали толкова точно да определят аромата му – нещо средно между миризмите на жасмин и хариса (местната лютеница). Според авторката на статията „Тунис – между жасмин и хариса” ако може да се избира пола на историята, то полът на тунизийската е определено женски – от древни времена насам.


И още в новия брой на Бела:

ХАЯ: Молитва за уроки

МОДА: Какво идва и какво остава през новия моден сезон. Топ 10 на антисекси дрехите (според мъжете).

КРАСОТА И ЗДРАВЕ: За страстта към загара. Спирка „Солариум”. По-капризната кожа. Помощ от китайската медицина при псориазис и розазацея. Със звезден бретон. Красива линия на бедрата. Самоотравяне и самоочистване – за детоксикацията вкъщи. Как да повишим хемоглобина.

ЖЕНСКИ РАБОТИ: Дъхът извежда бебето на бял свят.

САМОПОЗНАНИЕ: За шегите (ни), но без майтап. Колко е важно да бъдеш умен.

ТЯ И ТОЙ: Любов от пръв поглед?!

ИНТИМНО: Презерватирай се!

МИКРОФОН ЗА ПСИХОЛОГА: За красотата в любовната връзка.

ДЕЦА: К(ап)РИЗИТЕ на малките капризчета.

ЧИК СПОРТ: Цветята на баскетбола.

BG МАРШРУТИ: Пожелай си нещо…

АСТРОНАВИГАТОР: Твоят верен астрогид за месец МАРТ

БЕЛА КЪЩА: „Мръсни” електронни удобства. Мадам дьо Помпадур – стилът е над всичко. Пролетни супички. Изкуственото осветление. Градинарстване през март.

БЕЛА – за жените, които знаят и не знаят какво искат!

www.bela.bg