Джонатан Сондърс ще твори за Escada Sport


Джонатан Сондърс ще твори за Escada Sport BFC/Vogue Fashion Fund избра Джонатън Сондърс да създаде колекцията на Escada Sport Resort 2012. Тя ще бъде от около 20 модела, включително кожени аксесоари. Моделите на Сондърс ще се продават в бутиците на Escada по света от ноември 2011.

Шотландският дизайнер ще представи част от колекцията в Лондон и Париж следващия юни. "Това е изключителен шанс. Линията ще е женствена, шик, с модерен силует и вълнуващи цветове”, откри завесата дизайнерът. Сондърс бе дизайнер на Pollini и от пет години има собствен лейбъл, който успешно се продава в най-известните модни локации като Bergdorf Goodman, Harrods, Selfridges, Lane Crawford и net-a-porter.com. Той е известен с впечатляващите си цветни принтове, което го вписва отлично във философията на ESCADA.

ESCADA е международна модна компания, която произвежда дамски дрехи и аксесоари. Тя е добре позната на международния пазар на луксозни стоки. Базирана в Мюнхен, тя предлага две линии - ESCADA и ESCADA SPORT.

ESCADA е известна с елегантната си линия, с блясъка и с чувствеността на своите произведения. Двете линии се разпознават безпогрешно благодарение на специалното внимание към цветовете, детайлите, перфектните кройки, финеса и качеството. Очилата и парфюмите с марка ESCADA се прозвеждат от други лицензирани фирми.

Днес ESCADA има присъствие на пазара в 80 страни в около 1 260 магазина.

През ноември 2009 г. компанията, заплашена от фалит, бе спасена от Mittal Family Trust, собственост на Лакшми Митал, един от 10-те най-богати хора в света. Неговата снаха Мегха Митал е президент на компанията.

SMG Fashion е българският вносител на ESCADA и налага марката у нас над 15 години.