Декемврийската БЕЛА се води от
РАЗУМА НА СЪРЦЕТО


"Играем" си с думите в навечерието на Коледа с любимия поет на поколения българи Любомир ЛЕВЧЕВ. Мъдрецът, който познава истински и силата, и безсилието на думите – ни дава урок по смислено говорене в едно „сгъстено” интервю пред Теодора Станкова.

Декемврийската БЕЛА се води от РАЗУМА НА СЪРЦЕТО

Като дете Любомир Левчев мечтаел Дядо Коледа да му донесе подаръци. Сега мечтае той да бъде този Дядо Коледа. И мечтата му според нас е сбъдната. Не заради изпълнена възраст, а защото и звездите, и времето са негови.

Декемврийската БЕЛА се води от РАЗУМА НА СЪРЦЕТО

Биологичният инстинкт ни "принуждава" да продължим рода. Защо обаче днес толкова много жени в репродуктивна възраст отлагат появата на дете? Да, те искат да имат, но някога си, после… И затова си има обяснение, което на научен език се казва популационна динамика. По-просто казано, около нас има невидими и видими сили, които контролират раждаемостта в световен мащаб. Статията "Искам да поискам дете" е успокояваща в някакъв смисъл, защото посочва, че причините за нашите (не)желания за деца са извън нас.

За рода и семейството си говорим на живо, без никакви претенции за научност в рубриката "Да поговорим". Разговорът сякаш сам "формулира" важните въпроси: „Достатъчно силен ли е зовът на кръвта, за да ни свърже и държи свързани в семейство?” "Колко важно всъщност е детството в живота на човека?" "Възможно ли е да намразиш родната си майка?" "Защо смъртта на родителите ни прави по-самотни и от най-самотните хора?" "Плащаме ли за грешките на родителите си?"
А как семейната история ще ви помогне да избегнете проблемите в семейството, ще научите от статията „Съдба и генограма”.

Декемврийската БЕЛА се води от РАЗУМА НА СЪРЦЕТО Нашите деца са луди по рекламите. И по пазаруването. Наближават най-консуматорските за годината празници – коледните. Ще ни е доста трудно да надхитрим производителите и рекламистите, които години наред са разучавали слабите места и на децата, и на възрастните, за да ги накарат да купуват стоките им. Но има начини да обуздаете беса на детето си за пазаруване. Още ценни съвети ще получите от статията „Детски радости” в новата "Бела".

Криза е. Съкръщения, рецесия. Мечтите ви са удавени в заеми, приятелите ви са увесили нос и на чаша по-евтино вино един през друг повтарят: „Няма какво да се лъжем. Новата година ще бъде по-лоша и от старата.” Стоп! Стоп! Стоп! Знаем че е трудно да не се поддадете на онзи „гибелен гняв” напесимизма, но все пак си струва да опитате. А за начините, по които да действате, можете да заимствате идеи от статията „А, музо, възпей онзи гибелен песимизъм” в декемврийската "Бела".


И още в новия брой на Бела:

МОДА: Умен стил

КРАСОТА И ЗДРАВЕ: Откъде извира вътрешната красота. Красивите по-щастливи ли са? Компютърът състарява. Комплексът от излишните килограми. Целуни Снежната кралица. Дъвченето и животът. По-добре по-малък бюст. Пикът на красотата. Питай бенката какъв си.

САМОПОЗНАНИЕ: „Щастлива мисъл” ли е творчеството.

ЖЕНСКИ РАБОТИ: Денят, в който мама порасна.

ТЯ И ТОЙ: Мъжки навици за изтръгване. Имат ли бъдеще уредените срещи?

МИКРОФОН ЗА ПСИХОЛОГА: Никога повече…

ИНТИМНО: Втори живот за страстта.

ПО СВЕТА: Ботсвана – страната на зебрите.

АСТРОНАВИГАТОР: Твоят верен астрогид за месец декември

БЕЛА КЪЩА: В последната минута – идеи за сръчковци. Изборът на жива елха. Коледен обяд. Френска приказка за Коледното пънче. Коледа с дъх на канела. Зелените „стражи” вкъщи

БЕЛА – за жените, които знаят и не знаят какво искат!

www.bela.bg