Coiffure Beauty през ноември


Coiffure Beauty през ноемвриЗапочваме динамично – има толкова много неща, които искаме да ви покажем. Естествено е на първо място да ви представим събитието на годината във фризьорството – Годишните награди Coiffure Beauty, и Коафьор на годината – Вени Игнатова.

Вени Игнатова е от онези енигматични хора, които правят възможно фризьорството като изкуство. Затова, и не само, тя заслужено добави още една титла към портфолиото си – Коафьор на годината.

От миналата година тя е част от артистичния тим на L’Oreal Professionnel за България и президент на българския клон на Haute Coiffure Francaise. Последно я видяхме да твори заедно с колегата си Васил Атанасов на сцената на Купа Coiffure. А сега очакваме да я видим и на представянето на новата колекция Evelution в средата на ноември.

Продължаваме с представянето на победителите в категориите

Клубна и Абитуриентска прическа – I място за Илияна Кирилова. Тя е най-младата участничка в конкурса за Купа Coiffure, но това не й попречи да грабне не една, а цели две статуетки. За нея и преживяването на сцената можете да научите на страниците на новия брой на Coiffure.

Грим – I място, Жанета Милева. Тя е доказателство, че няма значение откъде си и дали участваш за първи път на Купа Coiffure. Когато притежаваш умения и хъс, резултатът не закъснява.

Дамска вечерна прическа – I място, Маринка Василева. Тя е атрактивна млада дама с поглед към детайлите. Нямаше как и прическата, с която се състезаваше в Купа Coiffure, да остане незабелязана.

Coiffure Beauty през ноември Coiffure Beauty през ноември

Coiffure Beauty през ноемвриCoiffure Beauty през ноември

Coiffure Beauty през ноемвриCoiffure Beauty през ноемвриCoiffure Beauty през ноември

Предстравяме на вашето внимание Ахим Ротенбюлер за L’Oreal Professionnel. Първият спомен на Ахим като фризьор от сцената е нервност, ужасни дрехи и дълга коса. Днес, вече натрупал 25-годишен опит, той е спокоен, облечен изцяло в черно и гологлав. Но талантът и позитивизмът му не се променят с времето, убеди се Coiffure Beauty.

„Грандиозните шоуспектакли дават вдъхновение, събуждат идеи. Но при нас акцентът е върху работата на фризьора.”

Повече за него и интересните му преживявания при гостуването му в България можете да откриете на страниците на Coiffure.

Хит Франция

Новото творение на L’Oreal Professionnel, колекцията EVEOlution. В края на първото десетилетие на новото хилядолетие артистичният екип на L’Oreal Professionnel ни кани да се отърсим от носталгията и страха и със смелост и оптимизъм да изследваме непознатите измерения на бъдещето. Колекцията EVEOlution за сезон есен-зима 2010/2011 предлага футуристична визия за женската красота, едновременно наивна и визионерска. Колекцията по традиция е разработена в три основни визии – за светла, средна и тъмна коса. При светлите коси са миксирани топли и студени тонове. Кестенявите коси преливат в безкрайно много нюанси с проблясващи медни оттенъци. Тъмнокафявите тонове комбинират естествената дълбочина на цвета с проблясващи огнени нюанси.

Coiffure Beauty през ноемвриCoiffure Beauty през ноември

Coiffure Beauty през ноемвриCoiffure Beauty през ноември

От Италия The Italian Touch Collection by Kemon

Предложения от България – Лъчезар Йовов за TIGI представя колекцията си Stalker. Още предложения от Силвана Цолова и Надежда Петрова с тяхното пресъздаване на историята на Dorian Gray.

Коса:

Нов цвят? Веднага! Веднъж нанесеният с боя цвят на косата може също толкова бързо да бъде отстранен. Процедурата се нарича обезцветяване и не трябва да се бърка с изрусяване.

Креативен микс – Сали Брукс, експертът в грижата за коса на Nivea Hair Care & Styling, разкрива новите тенденции за леснопостижими ежедневни и вечерни прически за всички дължини на косата.

Coiffure Beauty през ноемвриCoiffure Beauty през ноември

Тенденции Грим:

По-малко или повече – „Истински сезон на контрастите”, казва глобалният креативен директор на Procter & Gamble Пат Макграт, докато отразява тенденциите в грима за сезон есен/зима.

Тенденции Коса:

Изкуствено каре – Според тенденциите за косите този сезон настроението ще бъде водещо. Ако през пролетта и лятото акцентът падаше върху модерния блясък и големите обеми, то прическите за есента и пролетта са по-изчистени и нежни.

Козметика:

Подвижни картини. Рисуването върху тяло е изкуство, което изисква немалко средства, точна ръка и въображение. Популярният гримьор от медийното пространство Диана Борисова посвещава Coiffure Beauty в тайните на боди арта.

Coiffure Beauty през ноемвриCoiffure Beauty през ноември

Здраве:

Екодомакинство. Рядко се замисляме, че докато чистим вътре, замърсяваме навън. Асоциация „Активни потребители” съветва как да използваме перилни и почистващи препарати, без да вредим на природата.

Съвременният човек е в състояние да промени поведението си и да „превъзпита” ежедневието си, така че вредното му влияние върху природата да се смекчи. Ролята на потребителя е ключова – той формира очаквания, определя търсенето на пазара, превръща се в двигател за промени и открития.

Coiffure Beauty през ноември