Ръчният часовник вече е отживелица


Ръчният часовник вече е отживелица До скоро ръчният часовник се смяташе за основна необходимост, нещо, без което човек не може да излезе от дома си.

Днес обаче те все повече започват да се смятат за отживелица. Един на всеки седем души казва, че "няма никаква причина" да носи часовник, сочи британско проучване. Промяната се дължи на увеличаващия се брой на устройствата, от които можем да се информираме за часа, като мобилни телефони, iPod и лаптопи. Повечето от участниците в изследването на маркетинговата компания Минтел заявили, че разчитат на мобилния си телефон или на компютъра си, отколкото на часовника, за да се осведомят за часа. 28% от младите на възраст до 25 години вече не носят часовник, два пъти повече спрямо хората на възраст между 40 и 50 години.

През последните години продажбите на часовници са останали непроменени и производителите им се опитват да убедят купувачите, че скъпите часовници си струват парите. Купувачите все повече гледат на тях като на моден аксесоар, отколкото като на устройства, показващи часа, сочи изследването. БГНЕС