Най-скъпите чорапи в света струват 500 долара

Най-скъпите чорапи в света струват 500 долара След като луксозната марка за бельо La Perla представи по-рано този месец кашмирен чорапогащник за 120 паунда, американската модна марка Rodarte създаде най-скъпите чорапи в света, които ще се продават за 500 долара.

Многоцветните чорапи, които не са особено красиви на външен вид, дори не могат да стоплят краката ви през зимата, тъй като са целите в дупки. Като допълнение към непрактичността им те са създадени от мохер и мека вълна от лама, което ги прави доста деликатни за пране.

Преди време анкета във Великобритания показа, че 63% от жените харчат между 11 и 30 паунда само за един чифт чорапогащи. Британската компания Walford в момента продава копринени чорапогащници за около 100 паунда и през последните години продажбите им нараснаха благодарение на звезди като Черил Коул и Пикси Лот. Но чорапите са сравнително нова тенденция, като много дизайнери ги комбинират с високи токчета.

"Носенето на чорапи с отворени обувки е много специфична за сезона тенденция и до края на есента най-вероятно ще е остаряла", предупреждават модни експерти. /БГНЕС