Есенна колекция от Фаберже


Есенна колекция от Фаберже Есента вече започна и това означава, че е настъпило време да се намери идеалното бижу, което отговаря на вашите есенни дрехи.

Бижутерийният дом Фаберже е известен със своите изискани изделия над столетие.

Бижутерът, Карл Фаберже, заедно със своят асистент е направил общо 68 бижутерийни изделия с формата на яйце в периода 1885 - 1917 г., предназначени за руските царе и частни колекционери. 52 от яйцата са направени за цар Александър III и са били представени като великденски яйца.

Есенна колекция от Фаберже Фаберже търси вдъхновение от императорския начин на живот и претворява моменти от него със скъпоценни камъни и злато.

Новата обширна колекция на бижутерийният дом се състои от няколко теми: Les Fleur de Faberge – цветна тема; Les Fable de Faberge – руски приказки; Les Fauves de Faberge – руска художествена естетика на прага на вековете.

Едно от най-интересните бижута е брошката Sadko Sea Horse. Тя има формата на симпатично морско конче с бели, жълти и виолетови брилянти, александрити, сапфири и турмалини. Брошката е своеобразен предшественик на коледните приказки, способна да съживи сивите есенни дни и да подари доброто настроение на приказния свят. /БГНЕС