Избраха новата Мис Българка

* Ирена Петрова от Севлиево е Мис Българка 2010. Тя бе избрана из между 19 красавици от цялата страна


Конкурсът се проведе този уикенд в етнографски комплекс Калимански хан, който се намира в с. Калиманци край Варна.

Участничките премериха сили в пет тура. В първия кръг момичетата показаха своя патриотизъм с рокли с българския трибагреник. За да вдигнат още повече температурата в двора на Калимански хан, имаше три излизания по бански , комбинирани с различни рекламни тениски. В четвърти кръг изваяните красавици се появиха със спортни рокли, а на финала демонстрираха елегантност и изисканост в официалните облекла на Perlita с дизайнер Мариета Славчева, която зарадва публиката с разкошен букет от вечерни тоалети и няколко народни носии.

Журито беше с двама председатели: Росица Калиманска – представител на домакините, и Стоян Цонев – регионален мениджър на My day, генерален спонсор на конкурса. Сред членовете блеснаха моделът Деси Златева и модният деятел и журналист Десислав Димитров. Почти 30 специални награди бяха раздадени в конкурса, имаше много почивки и екскурзии, както и парични награди. Освен с корона, призьорката се окичи с много други ленти, сред които лице на Мoдна къща "Перлита", на продуцентска компания "Билборд" и телевизионното предаване „Фитнесмания”. Нека ви припомним, че Ирена Петрова беше избрана и за лице на Фашън.БГ и мис Арго - Рибарица 2009 .

Избраха новата Мис БългаркаПодгласнички на победителката станаха Грета Георгиева от Русе, Елица Божидарова от Пазарджик и Христина Радева от Варна, а специалният приз на "Калимански хан" взе 17-годишната Чара Василева от Русе. За най-чаровна участничка журито определи Петя Любенова, а варненката Ева Карамфилова бе номинирана за лице на новия нискомаслен продукт на компанията My day - Fitness.