Млади дизайнери представят модели в Лондон

Млади дизайнери представят модели в Лондон Студентите, завършващи моден дизайн във Великобритания, откриха Седмица на модата в Лондон, която до сряда ще представи модели на бъдещи млади дизайнери.

Събитието ще представи моделите на повече от 1000 студенти от 35 модни университета и колежа в цялата страна.

Всеки един от тях участва с надеждата, че притежава таланта, енергията и умението да впечатли модната индустрия и да се превърне в следващия Джон Галиано и Фийби Фило.


Един от завършващите студенти вече има начертано модно бъдещо, както Кристофър Кейн, който преди време стана новото вдъхновение на Донатела Версаче, докато все още завършваше обучението си в лондонския колеж по изкуство и дизайн “Сентръл Сейнт Мартинс”, и 28-годишният Бънми Олайе основава собствен моден лейбъл. Сега младият дизайнер прави дрехи за знаменитости като Мел Би, Миша Бартън и съпругата на капитана на Англия Стивън Джерард.

Тазгодишните участници в седмицата на модата ще представят творенията си до сряда, когато лъскавото събитие ще приключи с голямо шоу, по време на което ще бъдат излъчени победителите. Председателят на журито тази година е на италианският дизайнер Алберта Ферети. БГНЕС