Проф. Георг Краев за Великденските традиции в БЕЛА


Как да се пречистите на всички нива и как да си припомните детството с аромата на козунаците четете в априлския брой на списанието

Проф. Георг Краев за Великденските традиции в БЕЛА Едва ли има по-подходящ човек за интервю в навечерието на Великден от професор Георг Краев. “Празниците са празни дни. Обикновено празнуват масмедиите, а не онези, за които е предназначен празника”, твърди именитият ни фолклорист. Пред Теодора Станкова той споделя мнението си за нещата, които (не) се случват на българина, за културните заместители, за тълкуването на поговорките в наши дни, за това на какво не учим децата си.

Мъжете подценяват жените шофьорки и непрекъснато им се присмиват. На пътя оба че няма мъже и жени, а само водачи. Затова в БЕЛА решихме да развенчаем митовете, че жените не ги бива зад волана. На помощ ни се притекоха и две автомобилни дами – инспектор N-Joy (Нана) и агент Z-Rock (Гергана Ботева).

Защо са пълни театралните салони и кои хора ходят на театър? Какво е това чудо модерен театър и има ли то почва у нас? Провокирани от тези и други въпроси, решихме да посветим рубриката ни “Да поговорим” на театъра. По темата четете и мненията на режисьора Теди Москов и на актрисата Ана Пападопулу.

Всяка къща се нуждае от редовно почистване. Нашето тяло също има нужда от почистване, пречистване и прочистване – всеки ден и на всички нива. Как да се пречистите на физическо, емоционално и духовно ниво и как да почистите дома си, за да се чувствате добре в него, четете в БЕЛА.

Днес е прието да се говори открито за сексуалната ориентация. “Хетеро” или “хомо” – имаме право на избор. Има обаче и трети, по-необичаен път, който често остава скрит за очите на другите. Какъв е моделът на бисексуалността, защо е трудно нейното определяне и дали тя е преходен етап в развитието на един човек четете в статията “Златната БИсреда”.

От раздела ни БЕЛА КЪЩА в този брой можете да научите как да превърнете дома си в “малка Италия”, как да подредите книгите си, как да изберете и перете спалното бельо и как да си припомните аромата на детството с вкусен козунак.

И още в новия брой на Бела:

ХАЯ: Майки с деца и майки без деца

МОДА: Сдържан пролетен оптимизъм

КРАСОТА И ЗДРАВЕ: Допълнително кислород за кожата. Реконструкция на младостта. По-специални грижи за русата коса. Как да си върнем свежия дъх. Твърдо дупе и никакви бричове. 10 въпроса, които да зададете на майка си. Алергиите – познатите непознати

ЧАСЪТ НА ПСИХОТЕРАПЕВТА: Патрик Ландман: “Все по-трудно е да бъдеш мъж”

МИКРОФОН НА ПСИХОЛОГА: Не мога да спра да говоря

ЗВЕЗДИ: Сам Уортингтън – новият титан на Холивуд

ГОВОРИ С БЕЛА: Предателството

ДЕЦА: Бъди добро дете!

ТЯ И ТОЙ: Жените и мъжете обичат различно

ИНТИМНО: Игра на съблазняване

ЕКО: Природата е от Марс, търговията – от Венера

ПО СВЕТА: Салвадор – латинокакофония след войната

СЦЕНА: Театрални премиери

АСТРОНАВИГАТОР: Твоят верен астрогид за месец април


Списание БЕЛА – за жените, които знаят и не знаят какво искат!

www.bela.bg