Новости от света на козметичната дерматология и пластичната хирургия бяха представени на конгрес в Париж


Преди броени дни приключи дванадесетото издание на Международния конгрес на дерматолози и пластични хирурзи по остаряване на кожата в Париж.

На място присъстваха едни от най-изявените специалисти в областта. Сред тях бяха имена като д-р Дейвид Голдбърг, Брус Катц, Нийл Садик, Джейсън Познар.

Един от представителите на България беше д-р Радина Денкова, завеждащ сектор козметична дерматология в ЕСТЕ КЛИНИК.

Основните теми, разисквани по време на конгреса, бяха в няколко направления. Обсъждаха се ботоксът и хиалуроновата киселина в сегмента филъри, новите лазерни технологи и приложението им в областта на козметичната дерматология, борбата със стареенето на кожата на лицето и тенденциите в борбата с целулита и оформянето на тялото.

"Въпреки големите спорове и дебати, ботоксът продължава своя възход. Само фактът, че за последните 17 години са произведени и продадени приблизително 2 милиона флакона и са направени повече от 4 000 сериозни медицински изследвания и проучвания говори за непреставащия интерес към продукта. Всяка фирма-производител изтъкна множество предимства на своите продукти, направи демонстрации на техники, показа качеството на хиалуроновата киселина в борбата със стареенето на кожата", коментира д-р Денкова.

Лекции, демонстрации, видео наблюдения и дискусиите се провеждаха в осемте зали на конгресния център в продължение на четири дни, средно по десет часа дневно.

В рамките на форума бе направена демонстрация по поставяне на хиалуронова киселина с титанови пластични канюли Smooth Needles. Революционното при тях, е че са изключително меки, пластични и заоблени накрая. Те дават предимство пред малките тънки иглички за инжектиране на хиалуроновата киселина, като са по-малко травматизиращи тъканта, намаляват болката и са по-дълги като размер. Така те могат с едно убождане да запълнят цялата назолабиална гънка (бръчката между носа и устните), цялата устна или да оформят скула, да запълнят хлътнали очи и да повдигнат веждата.

"По време на форума опитах работата с тях и вече прилагам новия метод в кабинета си. Клиентите, които се подложиха на процедурата са изключително доволни, тъй като усещат по-малко болка," добави впечатленията си д-р Денкова.

Новости от света на козметичната дерматология и пластичната хирургия бяха представени на конгрес в Париж

Иновационните технологии за грижа и оформяне на тялото също не бяха подминати. Електронен инжектор за точно дозиране и по-безболезнено апликиране на ботокс и хиалуронова киселина. Нов апарат за на базата на криолиполиза. Той замразява мастните клетки, без това да влияе на останалите структури на кожата, като по този начин те буквално се „трошат” и се резорбират от организма. Абсолютно безболезнена иновационна технология за трайно лазерно обезкосмяване, с която безболезнено и бързо се отстраняват нежеланите косъмчета.

“ЕСТЕ КЛИНИК" е специализирана частна клиника по естетична пластична хирургия и козметична дерматология. В клиниката се извършват пълен набор от естетични пластични операции на глава, тяло и крайници, както и ултразвуково моделиране на тялото чрез най-модерния ултразвуков липосуктор "Mentor – LySonix-3000". Застъпена е широка гама от ендоскопски естетични операции или така наречените "безкръвни" операции. “ЕСТЕ КЛИНИК” е оборудвана с викококачествена апаратура и разполага с високо квалифициран екип от специалисти.

Вижте още:
Методи за третиране на целулита
Мезотерапията - още един плюс в медицината
Най-новите методи и продукти в областта на козметичната дерматология
Обновената кожа е млада и красива или как пилингът изглажда бръчките
Съвършена красота с Fresh Caviаr