Най-новите методи и продукти в областта на козметичната дерматология

Най-новите методи и продукти в областта на козметичната дерматология На събитие-демонстрация по повод третата годишнина на ЕСТЕ КЛИНИК, беше представен най-новият метод за скулптуриране на лицето с един от последните продукти в областта на козметичната дерматология и неоперативния лифтинг - Sculptra®. Модератор на събитието беше Маги Желязкова, а самата процедура беше извършена от д-р Радина Денкова, завеждащ сектор Козметична дерматология на ЕСТЕ КЛИНИК и д-р Биляна Мирчевска, дерматолог в Aesthe Clinic.

С напредване на възрастта равновесието между кожа, мастна тъкан, мускулна тъкан и кости се нарушава. Кожата изтънява, мастната тъкан намалява,губи се естествената еластичност, мускулния тонус отслабва и това води до появата на бръчки. Добавянето на обем в определени зони, може да промени формата и позицията на други структури, което води до поява на по-младежки и естествен контур. Това е и ролята на продукта Sculptra®, който се инжектира в кожата. Нейната основна съставка е микрочастици на поли-L-млечна киселина (PLLA), които стимулират естествения синтез на колаген, като по този начин помагат за изглаждането с опуснатата кожа, бръчките, гънки и белези.

“За много пациенти справянето с бръчките е в основата на тяхното подмладяване, без да обръщат внимание на промените в лицевия контура, които са резултат от мастно преразпределение и други структурни промени. Поради това изкуството на възстановяването на обема е основно за практиката на подмладяването на лицето. Когато козметичния дерматолог знае повече за това къде и как се губи обем, и къде е най-добре да възстанови естествените контури на лицето, той има по-голяма възможност да получи резултати, при които лицето изглежда естествено”, коментира д-р Радина Денкова, завеждащ сектор Козметична дерматология в ЕСТЕ КЛИНИК.

С помощта на Sculptra® могат да се коригират бръчките между носа и устата (назолабиални бръчки), гънките около ъглите на устата, вдлъбнати бузи, бръчки и линии по бузите и брадичката, както и дълбоки белези. Рамките на събитието беше направена демонстрация по инжектирането на Sculptra® на две пациентки, с което нагледно гостите се увериха в ефекта на приложението на продукта. За целта лицето условно се разделя на три зони – горна лицева част, средна и долна част на лицето, като трите зони се третират последователно.

“За постигане на оптимални резултати са необходими две до три сесии, в зависимост от възрастта и състоянието на кожата на пациента. Ефектът е видим до шест седмици след манипулацията и е с трайност до две години”, коментира д-р Денкова по време на демонстрацията.

Най-новите методи и продукти в областта на козметичната дерматология

Основната съставка на Sculptra® - поли-L-млечна киселина се използва в медицината в продължение над 25 години като и не изисква предварително кожно изследване за алергии, тъй като е и естествена съставка на организма. Sculptra® е специално създадена, за да изглажда бръчки, да възстановява белези по лицето и дефекти в лицевия контур като над 150,000 пациента по света са я използвали от 1999 година. Sculptra® е с дълготраен ефект, биосъвместим и биоразградим продукт.