"Жена на годината"

За четвъртата поредна година списание GRAZIA проведе конкурса "Жена на годината".

На 16 декември 2009 г. в Rainbow Plaza се събраха номинираните от изданието дами и техните близки, приятели и почитатели, както поканените да върчат наградите на победителките известни мъже.

По традиция целта на церемонията беше да отличи най-добрите дами в 12 основни категории – мода-лица, мода-дизайнери, сцена-актриси, сцена-музика, спорт, изкуство, тв шоу, тв публицистика, бизнес, политика, благотворителност и общество.

Церемонията стартира с изпълнение на "Танца на кокичетата" от "Цветята на малката Ида" на най-малките балерини от школата на Маша Илеева, последвано от едноминутно послание на патрона на "Жена на годината" - еврокомисарят по защита на потребителите Меглена Кунева, която призова присъстващите да намерят място в сърцата си за повече добри дела.

Самата мисия на "Жена на годината" беше насочена към децата и грижата към тях – от сцената водещите Драго Симеонов и Силвия Лулчева призоваха гостите да отделят повече време на децата си, както и да съдействат на каузи, насочени към деца в неравностойно положение.

В категория Мода Дизайн тази година отличието „Жена на годината” получи дизайнерското дуо Princess Fashion Studio. Соня и Силвана приеха наградата си от известния пластичен хирург д-р Ангел Енчев, и подчертаха, че дрехите, които правят са насочени преди всичко към модерната жена. Поне няколко от важните гости на вечерта, включително и водещата Силвия Лулчева бяха облечени в рокли на Princess Fashion Studio.

Корицата на златното издание на GRAZIA и звезда от шоуто VIP Dance по Нова телевизия Кристина Милева беше отличена в категория Мода Лица. Наградата й беше връчена от Даниел Асенов, национален мениджър продажби на Bourjois.

В категория Общество читателите на GRAZIA гласуваха за шефа на Олимпийския комитет Стефка Костадинова, чиято награда излезе да получи шампионът по плуване Петър Стойчев. Стауетката му беше връчена от водещият на най-скандалното напоследък тв шоу „Цената на истината” – Витомир Саръиванов.

Хилда Казасян беше фаворитка в категория Изкуство. От сцената тя се пошегува, че „каквото и да правят арменците винаги го избиват на изкуство”, след което прие наградата си от представител на Boss. Програмният директор на Нова телевизия Олга Лозанова беше избрана за „Жена на годината” в категория Бизнес. Славе Савески, представител на Импириъл Табако, производител на цигарите Davidoff, беше там, за да засвидетелства победата й.

За да награди победителката в категория Политика на церемонията дойде Министърът на вътрешните работи г-н Цветан Цветанов, който покани на сцената фаворитката в тази категория – настоящият кмет на град София г-жа Йорданка Фандъкова. Тя благодари за наградата си и я посвети на жените на София. Списание GRAZIA и г-жа Фандъкова провеждат и съвместна коледна благотворителна инициатива за Дома за деца лишени от родителски грижи от 3 до 7 години в квартал Драгалевци.

В категория ТВ Публицистика читателите гласуваха за звездата от „Челюсти” Диана Найденова, която беше поканена на сцената от медийния експерт Гого Лозанов. Той обяви, че връчва тази награда най-вече заради смелостта и куража на победителката. Актриса на годината стана Диана Любенова, която надделя над своите съпернички в тази категория с огромна преднина. Стауетката й беше връчена от най-добрият й приятел - бизнесменът Христо Сираков. Диана Любенова благодари от сцената за признанието, както и за подкрепата на мъжа в живота й – Лес Уелдън.

Документалистът Георги Тошев обяви наградата за ТВ Шоу, където абсолютни победителки бяха Ива и Боги от „Денят е прекрасен”. По-късно Ива и Боги се качиха още веднъж на сцената, за да връчат наградата за Работеща майка на годината, чийто миналогодишни носители бяха именно те, на Теменужка Милошева – „професионална майка” от SOS Детски селища. Не сцената, за да получат приза излязоха две от големите деца на Теменужка – Димитринка и Пламен.

Певицата и победителка в „Мюзик Айдъл 2009” Маги Джанаварова беше отличена в категория Музика и получи наградата си от енигматичния Дидо от Д2, който беше там в компанията на Митко Кърнев.

В категория спорт победи сумистката Ана Методиева, която в елегантна черна рокля благодари от сцената на личния си треньор. Наградата й беше връчена от Данчо Йовчев. Спецалният приз за Иновативност отиде в ръцете на бизнесдамата Силвия Митева от Idea Buidlings, поднесен от Милен Цанов, собственик на компанията «Райт Рентал». В най-оспорваната категория «Благотворителност» отличието беше присъдено на президента на асоциация Face to the World Мария Бонева, която получи стауетката си от - г-жа Дарина Стоянова - президент на Хенкел България!

В края на церемонията главният редактор на списание GRAZIA Поля Александрова призова от сцената за повече „посланици на добра воля”.

„Мисията на списание GRAZIA през 2010 година ще бъде да призовава за повече хора с отношение към различните проблеми, които ни заобикалят” – обяви тя от сцената на „Жена на годината”. – „Дeфиницията на характерите ни е променлива величина и точно затова е истинско предизвикателство да останем в синхрон с нещата, в които вярваме. Важно е обаче да продължаваме да опитваме, за да може следващият миг да ни донесе дефиниция, с която да се гордеем!”. След това Поля Александрова награди 14 жени, чиито ангажименти като посланици на добра воля служат за позитивен пример.

На сцената, за да получат своите стауетки излязоха Ива Дойчинова (UNICEF), Вики от „Мастило”, Мария Илиева, Криста, и Алекс Раева („И аз мога”), Силвия Лулчева и Ивет Лалова (SOS Детски селища), посланика на ООН Galia, ДесиСлава и ЛиЛана (Фондация „Грижа за здравето”). От името на всички, благодарности споделиха Алекс Раева и Galia.

На сцената на „Жена на годината 2009” свои изпълнения поднесоха Мария Илиева (Truly), Маги Джанаварова („Трябва да знам”) и благотворителното трио ДесиСлава, ЛиЛана и Galia („Мляко и канела”).

Събитието ще бъде излъчено по Нова телевизия на 27 декември 2009 г. от 16 ч.

Източник: GRAZIA
Снимки: Дизайнерките на модна къща Princess Соня Атанасова и Силвана Данаилова © ВИП Комюникейшън