Фермерска мода създадоха в Япония

Фермерска мода създадоха в Япония

Модните момичета на Токио се оплакваха само от липсата на подходящи дрехи при работата в калните оризища – а сега вече могат да работят със стил, предаде АФП.

Шихо Фуджита, 24-годишен модел, поведе група миловидни "фермерки", за да помогне да се вдъхне нов живот на селска Япония, където много ферми са затворени поради напредналата възраст на собствениците и деца, които са се преместили в градовете.

Непреодолимият проблем с дрехите, които не били по вкуса на Фуджита и нейните единомисленички, тя преодоляла като разработила собствената си линия. Нейните работни комбинезони, насочени към дами на 20 години, са изработени от еластичен деним, за да бъдат удобни на полето и най-вече, имат джобове за ключовите за таргет-групата аксесоари – мобилен телефон и iPod.

Фуджита, която е отглеждала ориз в северната префектура Акита, обеща да разработи и пластмасови ръкавици за дами с дълги нокти, както и нови инструменти, които да направят земеделието по-привлекателно за младите граждани.

Япония е втората световна икономика, но внася 60% от консумираната храна. Мнозина се опасяват какво ще стане, ако климатичните промени нарушат доставките или цените на енергията повишат глобалните цени.

Новите комбинезони, произвеждани от японските производители на джинсови облекла от Edwin, ще са достъпни и за двата пола от февруари на цена от 147 долара. БГНЕС

Токио / Япония