Соня Рикиел представя модна линия за H&M в Париж

 Соня Рикиел представя модна линия за H&M в Париж

Соня Рикиел и гигантът в областта на конфекцията H&M изсипаха 2 000 черни кадифени възглавнички и раирано дамско бельо върху гостите, присъствали на едно от най-големите и най-екстравагантни партита, провеждани в района на Париж през последните години, предаде АФП.

Гигантска, макар и нищожна в сравнение с оригинала Айфелова кула, виенско колело, въртележка, големи количества шампанско и изпълващи със слюнка устните лакомства за чревоугодници бяха поставени в изложбената зала във френската столица за представянето на колекция от емблематичната парижка дизайнерка за шведската нискобюджетна модна марка.

Сцена от Алиса в Страната на чудесата на гигантски дървета от твърд картон, окичени с огромни разноцветни балони, огромни гумени надуваеми кучета и фалшиви облаци мъгла посрещаха над 2-те хиляди гости на събитието в гигантската изложбена зала на Гран Пале извън Шанз-з-Елизе.

Докато тълпи от келнери и майстор-готвачи наливаха напитки и сервираха вкусотии от пушена сьомга до карамелизирани ябълки под ритъма на рока, ято гъски и банда маршируващи момичета проправиха пътя за колекцията от 67 модела на Соня Рикиел от секси бельо за H&M.

Дамското бельо ще се появи на 5 декември в 1 500 магазина на известната марка, собственост на червенокосата 79-годишна френска дизайнерка, която миналата година отбеляза 40 години в света на модата.

 Соня Рикиел представя модна линия за H&M в Париж

Снимка: Nathalie Rykiel и Jean Paul Gaultier, Image.net

Между знаменитостите на партито блестяха модният гуру Жан-Пол Готие, дизайнерът Филип Старк и супермоделът Ева Херцигова. От няколко години насам веригата за евтина конфекция се съюзяваше с реномирани модни дизайнери като Карл Лагерфелд и Стела Макартни или популярни певци като Мадона и Кайли Миноуг, които проектират или дават своето име на колекции. БГНЕС