Колекция часовници на Порше на търг

  Колекция часовници на Порше на търг

49 часовника от личната колекция на професор Фердинанд Порше, на чието име са кръстени известните спортни коли, и колекцията на неговите синове ще бъдат предложени за продажба от аукционна къща Bonhams.

Търгът ще се състои утре в Лондон в рамките на аукционна "Fine Watches and Timepieces".

В предлаганата колекция има произведения на часовникарското изкуство от Eterna, Porsche Design, Rolex, Panerai, Jaeger LeCoultre, Breitling, Chronoswiss, Omega и др.

Специалистите съветват да се обърне особено внимание на уникалните модели от Eterna и Porsche Design, които са били създадени специално за прочутата фамилия.

Моделът на Eterna е хронометър, изработен от 18-каратово злато. Той е бил подарен на доктор Фердинанд Оливър Порше за неговия 40-годишен юбилей.

Цената на часовника е между 4 и 6 хиляди паунда. Не могат да се пропуснат и други интересни експонати в колекцията – това е много рядък модел Rolex Explorer с циферблат от слонова кост /5-7 хиляди паунда/, комплект часовници от Panerai, включително модел Luminor Flyback /3-5 хиляди паунда/ и много редките Jaeger LeCoultre Polaris, изработени през 1960 г. /5-7 хиляди паунда/. БГНЕС

  Колекция часовници на Порше на търг  Колекция часовници на Порше на търг  Колекция часовници на Порше на търг

Лондон / Великобритания