Вътрешен сутиен повдига гърдите

  Вътрешен сутиен повдига гърдите

Много жени биха се зарадвали да имат добре оформени гърди без помощта на сутиен. Пластични хирурзи направиха това възможно, създавайки вътрешен сутиен, който трайно повдига и оформя гърдите.

Първата жена, на която бил поставен вътрешният сутиен, се подложила на операция преди три седмици и хирурзите съобщиха, че тя е била успешна. Той бил поставен след 40-минутна операция, така че жената пристигнала в болницата сутринта и си тръгнала по обед.

Създателите на сутиена твърдят, че той няма нито един от недостатъците на имплантите на гърдите и ще изглежда добре с години без да хлътва.

"Операцията премина наистина добре и жената, която беше навлязла в 30-те години, се възстанови. Сутиенът повдигна гърдите й, точно колкото искаше. Бюстът й изглежда естествен и тя е доволна от резултата. Хирурзите свършиха фантастична работа", съобщи изпълнителният директор на компанията, помогнала за разработването на сутиена, наречен Cup & Up, Ави Коен. Той е бил създаден от водещия израелски пластичен хирург Иял Гур, пред чийто кабинет започнали да се тълпят жени, искащи да си направят операцията, след като разбрали чрез интернет за изобретението му.

"Това може би няма да е съвсем края на нормалния сутиен, но показахме, че с много малка операция жената може да се сдобие с вътрешен сутиен, който може да носи до края на живота си", заяви хирургът.

Вътрешният сутиен наподобява колан, който се поставя под кожата, чрез използването на локална упойка. Процедурата може да е по-евтина от традиционното повдигане на бюста, което струва около 4000 паунда и често изисква престой в болница за едно денонощие. Той е подобен по форма на традиционния сутиен, но е направен от силикон, който хирурзите вече използват в имплантите на гърди.

Хирурзите правят малки прорези по-малки от 1 см под всяка гърда и силиконовите чашки, подобно на тези при традиционните повдигащи сутиени, се поставят около 1 см под кожата. След това хирурзите поставят тънки каишки, направени от здрав материал, които да държат сутиена на мястото му без да хлътва. Те се закрепват на ребрата между гърдите и раменете с чифт титанови винтове. След това се свързват с чашките и така повдигат гърдите в желаната позиция.

Първата жена, получила вътрешния сутиен, била оперирана от белгийски хирурзи след едногодишно изпитание. БГНЕС

Лондон / Великобритания