Световният моден канал FTV стартира програмата си и на български от Ноември 2009 г.

* Минимум 30% българска програма обещават от FTV

Световният моден канал FTV най-после стъпи и в България. Създадена през 1997 във Франция, днес Fashion TV се е превърнала в една от най-разпространяваните световни телевизии - 31 сателитни и 2000 кабелни системи, с общо 348 милиона домакинства в 202 страни на 6 континента. Fashion TV е единственият 24/7 канал посветен на мода, лайфстайл, стил, красота и лукс. FTV е първият канал, доставящ последните модни тенденции, светски събития, модели, новини и клюки. Излъчва седмици на модата, лайфстайл и модни събития от целия свят. Уникалната смесица от продукции, иновативна технология и разпространение дават на зрителите ВИП място за всяко шоу с най-доброто възможно качество. Fashion TV първи запознава зрителите си с най-модните заведения, туристически дестинации и продукти на пазара.

FTV България ще стартира програмата си през месец ноември 2009г. Програмата на телевизията ще се излъчва на честотите на досегашния FTV канал.

Представителите на модния канал в България споделиха, че ще заложат, както на доказаните чужди продукции и световни модни дефилета, така и на българска програма. Целта на модния канал е да достигне минимум 30 % родна продукция от програмата на FTV България, като това ще се случи в период от няколко месеца.

Александра Николова - модел от Expose

Модни предавания, дефилета, филмови и кино премиери, ексклузивни партита са само част от програмите, с които FTV ще стартира излъчването си тук. Така за първи път в България, дизайнери могат да имат един абсолютно концептуален за целта канал, заведенията ще могат да се радват на видео формат на техните модни партита, луксозните стоки ще оживеят пред екраните, а гласовете на дизайнери, коафьори, и гримьори ще обявяват новите тенденции за модния сезон.

Качествените и интересни предавания, заснети в България също ще стават част от световната FTV продукция, а като се има предвид красотата на българките, това се надяваме да се случи съвсем скоро.

FTV България, стартира без водещи, но това не означава, че вратите на телевизията не са отворени за всеки, който се интересува, занимава и обича модата.
Едно от първите лица, които телевизията ще използва и като талисман е младата Александра Николова - модел от Expose.

Александра Николова - модел от Expose