Coiffure Beauty през ноември

Coiffure Beauty през ноември Късна есен е и зимата почти се усеща в студените сутрешни часове. Сгушваме се в топлите шалове и единствено цветовете в дрехите и косите разнообразяват иначе сивото ежедневие. Ето защо този брой на списанието е посветен на цветовете.

Боите за коса са важни за всички – както за дамите, така и за взискателните господа. В броя можете да научите повече за характеристиките и спецификата на амонячните и безамонячните бои.

Предлагаме ви и богат избор на прически, създадени от чужди и български майстори-фризьори.

От Англия са колекциите Glamour Shoot на Андрю Бартън и Azure на Деймиън Карни. "Това са техники и форми, които постоянно използваме, но погледнати от друг ъгъл – коментира стилистът Деймиън Карни. – Azure представя съвременния дух на модата. Всичко опира до разнообразието и способността да пречупиш тенденцията през индивидуалността."

 Coiffure Beauty през ноември  Coiffure Beauty през ноември

Предложения от Франция Into the Wild на Christophe Gaillet. Колекцията е с внимателно оформени прически с пищни и креативни обеми, с текстури, някои от които на ръба на нервна криза! Кристоф Гайе превръща жените в наслада от истинската свобода.

La Biostethique Paris – вълнуващите времена се нуждаят от ясни отговори. Този сезон тенденциите в косите предлагат цели четири. Резултатите са иновативни и вълнуващи – див микс, изпълнен с финес, защото свободата е в ръцете на творците. Идеите в the B-BOP, Versus, Flame, Envy са реализирани във форми и цветове на момента.

Още предложения от Франция – Rock 'N' Folk на Claude Tarantino. Рокаджийката блондинка на Клод Тарантино е готова да заеме своето място в света на модата. Косата е етажирана въз основа на средната дължина. Боядисана е в светло пепеляворусо със златисти отблясъци. Постига се ефект на ултраестествен рус цвят. Като един хамелеон косата придобива различни форми – изправена, накъдрена, повдигната – адаптира се изцяло към всички поведения на блондинката, от рок до фолк.

Още една колекция със същото име, но от друг екип Rock&Folk на L’Oreal Professionnel. За актуалната колекция боядисване Rock&Folk L’Oreal Professionnel черпи вдъхновение от музикалните легенди на столетието. Колекцията дава израз на вечно търсещия бунтарски дух, който се проявява както в буйната непримиримост на рока, така и в лиричната мечтателност на фолк, кънтри и хипи стила.

 Coiffure Beauty през ноември  Coiffure Beauty през ноември

Предложения от България на Роси Милкова и Лъчо. Ключова дума за новата колекция на Роси Милкова е "свят", а основният източник на вдъхновение – красотата на кожата, възприятието на света чрез сетивността. "Индивидуализъм" се нарича новата колекция на Лъчо. Въпреки че стил е субективно понятие, индивидуализмът и класата винаги личат. Именно в тях е скрита харизмата. Геометрични форми, които се разчупват от заиграване с детайлите. Съвършена простота на линиите, ефирна небрежност и завладяваща виталност. Но най-важна е дозата блясък в очите. И самочувствието, че си различен и уникален.

Четете още:

Интервю с Андрю Бартън по повод откриването на първият Andrew Barton Salon в оживения лондонски квартал Covent Garden. Интервю с Дитер Кайзер за Schwarzkopf Professional. Интервю със Сандрин Камп: "Ако държите на външния си вид, няма как да не сте чували за Matis."

Коса:

Със или без амоняк – обичаме да променяме цвета на косата си. Дали защото досегашният ни е омръзнал, или защото искаме да изненадаме половинката си – няма значение. Постигането и поддържането на нов цвят обаче не е лесна задача. Вслушайте се в съветите на вашия фризьор и претеглете плюсовете и минусите на амонячните и безамонячните бои.

Мода:

Тенденции – Рок и романтика. Този сезон всичко е рок, включително и прическите от модните подиуми. Когато стане дума за ключови тенденции, стилистът Сам Макнайт подхваща темата Rock 'n' Romance. Дори и Мадона е неин фен в съчетание с провокативната рокля на Balmain в последния й клип Celebration. В грима тенденциите са "Очи в здрача". Не че някога опушените очи са излизали от мода, но сега подходът на гримьорите е по-различен. Тенденцията Twilight Eyes предлага нов творчески поглед върху класическия вечерен грим. Благодарение на очертаните с черно клепачи този сезон той е по-весел и забавен.

Козметика:

Кошмарни ивици – всички знаем какво представляват стриите и кога се появяват. Срещу неприятните ивици по тялото не е застрахован никой. По важно е как да предотвратим образуването им или да минимизираме ефекта от вече появили се такива.

Здраве:

Токсините навън – не е нужно да имаме проблеми със здравето, за да се сетим за него. А такива рано или късно се появяват, защото не взимаме насериозно стреса, умората, цигарите, некачествената храна и какво ли още не. Да не говорим за замърсената околна среда, в която живеем. Един от начините да й противодействаме е да пречистим организма си чрез съвременните методи за детоксикация.