Мариета Славчева с уникален ревю-спектакъл в Европейски форум на модата

Дизайнерката Мариета Славчева – Дизайнер на годината 2008, която вгражда перла във всяка рокля представи колекция вечерни облекла "МИСТИКА".

В Гранд хотел София се проведе първия по рода си в България Европейски форум на модата. Целта на форума е да се активизират контактите на българските модни среди със Стария континент и за откриване на нови талантливи дизайнери. В първата от трите вечери на форума бяха представени колекцииte на бельо на Yamamay, спортни облекла на Primo Eporio, бижута на дизайнерката Валя Брадшоу и колекции на модните къщи Перлита и Органдин.

Мариета Славчева с уникално ревю-спектакъл в Европейски форум на модатаМариета Славчева с уникално ревю-спектакъл в Европейски форум на модата

С уникален спектакъл на маските и мистичните сенки на хореографа Мартин Желев бе представена колекция „МИСТИКА”на Модна къща ПЕРЛИТА. Това е първата серия вечерни рокли, в които е вградена по една естествена перла, символ на марката ПЕРЛИТА. Нетрадиционното представяне на тоалетите провокира интереса на зрителите и даде различен аспект на дефилето.

Мариета Славчева с уникално ревю-спектакъл в Европейски форум на модата

Колекцията е предназначена за ценителките на изисканите вечерни рокли, в тъмната цветова палитра, с изчистена линия, много дантела и тафта, камъни Сваровски, интересни дизайнерски решения.

Моделите на МА Famouse и МА Интерсаунд - Милена Шаркова – Мисис България 2008,Илияна Чернакова – Супермодел на България 2007, Руслана Канева, Петя Велкова,Елена Ангелова, Борислава Йовчева – Мис Бикини България 2007,Стела Йосифова – Кралица на красотата 2009 и др., макар и скрити зад блестящи маски показаха изящество и сексапил.

Мариета Славчева с уникално ревю-спектакъл в Европейски форум на модатаМариета Славчева с уникално ревю-спектакъл в Европейски форум на модата

Впечатляващ ия финал на дефилето бе Ирена Петрова – Кралица на Рокерите 2009 в невероятен тоалет в морско синьо , наподобяващ русалка обсипана с перли , излязла от морските вълни. Роклята е специално изработена за участието на Ирена в международния конкурс MISS FRIENDSHIP INTERNATIONAL 2009 през ноември в Китай.