Най-красива омъжена българка за 2009 заминава за конкурса Мисис Свят

В началото на годината, с пищна церемония на сцената на предаването "Огледала", Станислава Стратиева-Колева бе избрана за най-красива омъжена българка за 2009 г.

Зрителите на БТВ имаха възможност да се насладят на церемонията по коронясването, както и да се запознаят с каузата, на която се посвети призьорката, а именно Борбата с рака на маточната шийка.

Станислава е на 31 години от Стара Загора. Омъжена, с дъщеричка на 2 години. Журналист по професия. През 2006 г. тя получава признание от асоциацията "Здраве и Красота" за "Най-стилна светска личност" в област медии.

На 22 ноември Станислава ще има възможност да покаже своя интелект и пленителен чар в най-големия световен конкурс за омъжени дами "Мисис Свят"

Тази година световната централа е избрала домакин на събитието да бъде един от най-луксозните курорти, разположен на брега на индийския океан - Вунг Тай във Виетнам. Над 60 красавици от цял свят ще омагьосат публиката в пищна феерия от цветове и музика, излъчвана директно по националните телевизии на държавите участнички. В три кръга те ще демонстрират своите таланти, национални одежди и официални тоалети, изработени от най-добрите дизайнери в страните им. По време на цялостния им престой, в продължение на 1 месец, дамите ще се срещат с множество медии, ще посещават различни обществени организации, културни институции и домове. Те ще демонстрират многообразието на своите култури и ще запознаят журито с каузите, на които са се посветили.

През цялата година Станислава Стратиева работи за разпространяване на информация, касаеща заболяването Рак на маточната шийка. В множество срещи, организирани в по-големите градове на страната, българските жени имаха възможност да получат адекватна и коректна информация по проблема, да научат повече за начините на превенция и ваксинация срещу това коварно заболяване, както и да се запознаят със Станислава.