Овации за визията "каугърл" на Ралф Лорън

   Овации за визията

Ралф Лорън се завърна към американските си корени в нюйоркската седмица на модата с колекция за сезона Пролет-Лято 2010, която отдава почит към простичкия, целунат от слънцето свят на прериите, предаде АФП.

Ветеранът-дизайнер от САЩ, който навършва 70 години идния месец, започнал световната си марка преди 4 десетилетия, получи ръкопляскания на крака от ентусиазираната публика по време на последния ден на нюйоркската седмица на модата.

Под звуците на мелодии за банджо и хармоника моделите замениха типичния "кънтри клуб" изглед на Ралф Лорън с шика на първите заселници отвъд океана. Фантастични фермерски гърли с дългите им, почти руси коси, развени от вятъра, се понесоха с филцови шапки или каскети, които дават завършен вид на ретро стила им. В тази идеализирана версия на Средния Запад всичко бе в синьо, и дори вечерните облекла бяха в деним.

Ralf Lauren"Вярвам в издръжливия дух на Америка. Трудните времена изглежда изострят нашите способности за идеализъм и оптимизма ни, че утрешният ден ще е по-добър", се казваше в програмните бележки на Лорън за шоуто. "Вдъхновен съм от характера на работника, фермера, каубоя, първите заселници жени на прериите, живеещи автентично във времена на предизвикателства", изтъква той. БГНЕС

Ню Йорк / САЩ

Снимка: www.ralphlauren.com