Жени Живкова представи екстравагантната зима


Силвия Мадина

На грандиозно и бляскаво модно ревю в зала 3 на НДК, модна къща „Жени стил” с дизайнер Евгения Живкова представи своята най-нова колекция есен-зима 2009/2010, наречена „Екстравагантна зима”.

Сред присъстващите гости на ревюто бяха Райна Кабаиванска, Татяна Дончева, Светлана Шаренкова, Анна Сендова, Весела Драганова, Иванка Овчарова, Мария Бисерова, Теодора Дренска, Атанаска Мутафчиева, Лили Несторова, Олимпи Кътев, Лияна Мелик-Пашаева, Велислава Дърева, Богдан Томов, Валентина Войкова, Жана Жекова, Теди Кацарова, Милко Калайджиев, представители от посолствата на Германия, Македония и Казахстан и много други.

Евгения Живкова сподели: „”Екстравагантна зима” e името на новата ми колекция, тъй като чрез тези облекла през есенно–зимния сезон, жените ще излъчват увереност и ще са секси, без да парадират с това. Същевременно жените облечени в „Жени стил” ще заявят себе си пред света с новата си различна визия и ще изглеждат по-смели и самостоятелни. Произведенията ми са адресирани към онези жени, които държат на своята фигура и полагат постоянни грижи за нейната перфектност. Това са жените, които съумяват да съхранят момичешкото в себе си, да опазят своя младежкия дух.
Надявам се есенно-зимната ми колекция да позволи на модерната жена да подчертае още по-категорично своята женственост, емоционалност и активност! ”

   Жени Живкова представи екстравагантната зима    Жени Живкова представи екстравагантната зима

   Жени Живкова представи екстравагантната зима    Жени Живкова представи екстравагантната зима

Колекцията е съставена от 55 облекла, разпределени в 10 взаимно свързани теми.

Силуетът на облеклата включва сака и палта с обем в горната част при раменете; също и вталени, свободно падащи и разкроени сака и палта. Акценти при тях са асиметрията и удължаването в задната част.

В колекцията присъстват и класическите сака с ревери, съчетани с различни материи и изработени с декоративни тегели.

   Жени Живкова представи екстравагантната зима    Жени Живкова представи екстравагантната зима

   Жени Живкова представи екстравагантната зима    Жени Живкова представи екстравагантната зима

Характерно за роклите е богатото разнообразие от кройки: освен класическата права рокля, доминират наборите и чупките. Модерни са срезовете в талията, ръкавите и в други важни части на облеклото. В някои от моделите дължините са над коляното, но са актуални и други решения – под и около коляното. Налагат се и роклите – сукмани. Освен традиционните прави дълги панталони, на мода идват панталоните с дължини около и над коляното, наподобяващи бермуди.

Облеклата от новата колекция на модна къща „Жени стил” бяха представени от едни от водещите топмодели на “Визаж модел груп”, както и от 14-годишната дъщеря на г-жа Живкова - Андреа Стефанова. Прическите бяха дело на екип на Тодор Тошев, за грима се погрижи екипът на Кирил Чалъков.

Чети повече във Fashion Lifestyle Magazine

Снимки:

1. - 6. Предложения на “Жени стил” от колекция “Екстравагантна зима”, есен-зима 2009/ 2010.
7. Андреа Стефанова -14-годишната дъщеря на г-жа Живкова, също се изяви на модния подиум.
8. Дизайнерката Евгения Живкова приема аплодисментите на публиката.

Фото: © Мони Франсес