Как и какъв чадър да си изберете?

    Модата plus-size страда от кризата

Ако има нещо, за което не се сещате през слънчевите дни, но което неминуемо ще ви потрябва и то точно, когато сте го забравили, е разбира се – чадъра. Здравият хубав чадър е вашият най-добър приятел, когато завали. Не подценявайте значимостта му и бъдете внимателни, когато го избирате.

1. Преценете колко е голям и колко тежък e чадъра, за да можете да го побирате в чантата си и съответно да не ви заболи ръката, докато го носите.

2. Чадърът трябва да може да се отваря и затваря лесно. Когато влизате в автобуса или в магазин, докато вали не бива да ви отнема твърде дълго време, докато го отворите отново.

3. Преценете колко голям чадър ви трябва, когато е отворен – трябва да ви покрива добре, но същевременно да не бъде прекалено голям, защото ще ви трудно да го държите при вятър.

4. Обърнете внимание от какво е изработен. Спиците не бива да ръждясват (все пак това е чадър, ще го мокри).

5. Изберете тефлоново покритие, то се изцежда по-лесно от найлона и бързо изсъхва.

6. Едва след това си помислете за цвета и дизайна. Ако носите различни цветове дрехи, винаги можете да заложите на класиката – черен, сив или бежов чадър.

7. Добре е чадъра да има собствена кесия, в която да се прибира. Удобно е да сложите още влажния чадър, когато сте навън, както и да го съхранявате вкъщи.

8. Хубаво е да прецените здравината на чадъра. При вятър ще усетите колко е важно. Някои фирми предлагат гаранция за чадърите си. kozmetikata.com

Гергана Кангалова