Модна къща Givenchy в Седмица на модата в Париж

Не може да се обвини Рикардо Тиши в непостоянство. 11 дни след като направи ревю с мъжка мода, вдъхновена от Северна Африка, моделиерът отново посети района за вдъхновение при представяне на ревю с висша мода в Париж на 7ми юли в Париж.

Докато мъжката му колекция беше „Маракешки красавец среща парижанско конте“, в колекцията му висша мода пътищата, които се пресичат бяха Катрин де Медичи и Атласките планини.

Всеки един от тоалетите имаше излъчване на модерна принцеса и всеки от малкото 22 модела имаха берберски и мурски женски имена.

   Модна къща Givenchy в Седмица на модата в Париж

От прекрасния откриващ корсет-сако, носен с тесни панталони до последния тоалет на принцеса войн, нямаше една фалшива нотка в тазгодишната есенна колекция, последното потвърждение на таланта на Тиши.

„Отново Мароко, знам. Но когато нещо ме обсеби, ме обсебва!“ -смее се Тиши зад сцената, докато една тълпа чака да го поздрави.

Ревюто се проведе в закрит пазар в южен Париж, шоуто привлече и дизайнерите Питър Дъндас (дизайнер на Ungaro) и Кристиян Лакроа, който тъкмо бе представил може би последната си колекция, тъй като сега модната му къща е във френския еквивалент на защита от банкрут.

Тиши дори експериментира с модел, покрит със златни пайети и показващ по-голямата част от лицето без челото, скулите и носа.

Части от ревюто включваха ризници, с нагръдници и предпазители за китките, стигащи почти до рамото в златни, сребърни и телесни метали и пластмаси.

Италианският моделер е също така и продуктивен шивач с оригинални тоги, големи ивици от плат и шокиращи панталони с увиснали дъна. Колекциите Givenchy не са лесни за носене, но ако имате фигурата и самочувствието да ги носите, дрехите са страхотно модно твърдение. Дизайните бяха в различни тонове на антрацит, мръсно бяло и бледа роза, съчетани с медальони и военни мотиви, носени от прекрасни модели и представени върху оригинален сив подиум.