Диор и Ланвен отхвърлиха "униформите"

    Диор и Ланвен отхвърлиха

Законодателите на модата Диор и Ланвен откриха нови хоризонти пред мъжката мода на Парижката седмица на модата, освобождавайки мъжете от стриктните кодове за обличане и модни униформи.

33-годишният белгийски дизайнер на Диор, Крис ван Аш, с колекция, която поставя точка на стила на къщата за мъжка мода през цялото десетилетие - тесни панталони и костюми, които създадоха световно увлечение по момчешките силуети, често с неясен пол.
Той се придържа към иконичното черно и бяло на къщата, понякога добавяйки бежово и кафяво, но отряза ръкавите на саката, хвърлени върху по-дълги връхни дрехи.
Той избра и модели с мускули и физика, скъсвайки с тънките, често двуполови мъжки модели, предпочитани от предшественика му в Диор Хеди Слиман. След края на шоуто, самият Лагерфелд го определи като "много красиво" и "много изтънчено".

В модната къща на Ланвен, акцентът също попадаше върху модерното и удобното.
"Тази колекция е против униформите", заяви главният дизайнер на къщата Лукас Осендрийвер. "Преди изследвахме мекотата, тази колекция е по-драматична. Този път се вдъхновихме от улицата, виждайки какво мъжете искат да носят." Повечето модели бяха в тъмни цветове, включвайки модели от син бизнес костюм, до безръкавни якета. БГНЕС

Париж / Франция