Мис Северна Каролина е новата Мис САЩ, българката остана четвърта

Мис Северна Каролина е новата Мис САЩ, българката остана четвъртаМис Северна Каролина 2009 Кристен Далтън спечели конкурса "Мис САЩ 2009", побеждавайки 50 конкурентки, съобщи Асошиейтед прес.

Двайсет и двегодишната русокоса красавица от Северна Каролина изпревари Мис Калифорния 2009 Кери Приджийн и Мис Аризона 2009 Алиша-Моник Бланко. Дъщерята на български имигранти Лаура Чоканов, която е носителка на титлата Мис Юта 2009, остана четвърта. Претендентките от 50-те щата и федералния окръг Колумбия излязоха на подиума в курортния комплекс "Планет Холивуд" в Лас Вегас, собственост на милиардера Доналд Тръмп. Финалът на конкурса беше излъчен на живо по Ен Би Си. Красавиците бяха оценявани според представянето им в бански костюм и вечерна рокля. Те трябваше също да отговарят на въпроси, зададени от журито.

Първите 15 момичета дефилираха в изрязани бели бикини от модната линия бански костюми на попзвездата Джесика Симпсън. Рокаджията Кевин Рудолф заби парчето си "Let it Rock", след което "Вероникас" изпълниха "Untouched", докато първите десет красавици демонстрираха изящество във вечерни рокли. Заедно с короната на победителката, Кристен Далтън получава право на безплатно ползване на апартамент в Ню Йорк за една година, екип за връзки с обществеността, двугодишна стипендия в нюйоркската филмова академия и заплата, чийто размер остава в тайна, съобщава БТА.

Тя ще отпътува за Бахамските острови през август, за да участва в конкурса "Мис Вселена", в който американските хубавици напоследък не се представят добре. Мис САЩ 2008 Кристъл Стюарт и нейната предшественичка Рейчъл Смит паднаха на сцената по време на кръга с вечерните рокли, като по този начин неволно се превърнаха в звезди в YouTube. Информацията е на Дарик радио. БГНЕС

Лас Вегас / САЩ

Снимка: Мис Юта 2009 Лаура Чоканов