Експеримент на млади дизайнери в дефилето „ТОВА Е СЕГА”


За 13-та поредна година МОТО-ПФОЕ ЕООД, официален вносител и дистрибутор на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover у нас, организира провеждането на благотворително модно ревю в помощ на абитуриенти-сираци.

За първи път в рамките на тази проява не се представиха вече утвърдени и известни творци, а модните експерименти на най-млади български дизайнери – възпитаниците на проф. Греди Асса – бакалаври и магистри, специалност МОДА на Национална художествена академия. Те показаха колекции, вдъхновени от различни течения в изобразителното изкуство и архитектурата, претворени в силуети и форми. Проектирани от тях щампи и ръчно рисувани мотиви изграждат новите дизайнерски решения. Целенасочено бе подбрано и място за ревюто, което да импонира на вдъхновението на творците – Софийската градска художествена галерия.
Дефилето „Това е сега” е едно от събитията, с което специалността „Мода” с ръководител проф. Греди Асса отбелязва 10-годишнината от създаването й.

Пролетното модно ревю на МОТО-ПФОЕ има своята неотменна традиция да апелира не само към усета за красота и стил, но и към щедростта на публиката си. Ежегодно по време на това ревю се набират средства за абитуриентския бал на деца без родители от контингента на Червения кръст. Така се подпомага закупуването на тоалетите, обувките, аксесоарите и кувертите за абитуриентската им вечер.

За изминалите 12 години МОТО-ПФОЕ успяха да направят по-щастлив бала на близо 400 абитуриента от контингента на БЧК със събраните над 200 000 лева.

BiNET.TV