Официален партньор на Ролан Гарос е Lavazza

* Сътрудничество, основано на ценности

Един от водещите производители на кафе в света и официален кафе партньор на Ролан Гарос от 2015 г., Lavazza реши да сподели философията си за италианския начин на живот и кафе на престижния френски турнир за десета поредна година. С повече от 3 милиона чаши кафе, сервирани на събитието от първото издание, Ролан Гарос е високо в класацията на тенис турнирите, в които Lavazza в партньор.

Официален партньор на Ролан Гарос е Lavazza

Когато споразумението за партньорство беше подписано през 2015 г. Lavazza и Френската тенис федерация изразиха желанието си за дългосрочен ангажимент. И тъй като и двете страни споделят и насърчават ценности като стремеж към съвършенство, иновации, забавление и, очевидно, страст, те създадоха трайна връзка между Lavazza и великия тенис.

Инвестирането в света на тениса има стратегическо значение за Lavazza. Профилът на целевия клиент на компанията перфектно отразява този на феновете на тениса. Този спорт е и подходяща платформа за комуникация на традициите, ценностите и продуктите на компанията, като свързва Lavazza с повече от три милиона души всяка година, предлагайки на феновете на тениса невероятно вкусово изживяване, вервирайки повече от 11 милиона чаши кафе. С Ролан Гарос компанията споделя не само ценности, вкоренени в спорта, но и тези за икономическа, социална и екологична устойчивост. Участието на Lavazza в турнира е в пълно съответствие със стратегията за интернационализация на марката и спомага за консолидирането на позицията на групата на най-важния й пазар, като предлага истинско италианско кафе изживяване във всичките му форми.

В допълнение към турнира в Париж, групата вече е активна на Уимбълдън и US Open и е платинен партньор на базираните в Торино Nitto ATP Finals 2021-2025 от 2020 г. насам. Това важно сътрудничество отразява силната връзка между компанията и родния ѝ град от основаването на Lavazza през 1895 г. и раждането на първото италианско еспресо кафе в историята. През 2023 г. сътрудничеството беше разширено до Shanghai Rolex Cup в Китай, единственият турнир от ATP Masters 1000 в Азия, а тази година до Mutua Madrid Open. Но има и нещо повече: за да засили присъствието си в света на тениса, Lavazza през годините се радва на сътрудничеството на многобройни тенис шампиони и експерти като посланици, сближавайки световете на спорта и високите постижения в кафето. От Андре Агаси до Яник Синер, посланик на Lavazza от 2019 г. и настоящ № 2 в световната ранглиста, Lavazza винаги е вярвала в таланта на този млад шампион, още от Next Gen ATP Finals през 2019 г. Оттогава това партньорство, „перфектното съвпадение“ между ценностите на тениса и страстта към високи постижения, върви от успех към успех, не на последно място благодарение на спонтанната и ентусиазирана подкрепа на Carota Boys, неговите запалени фенове, които с подкрепата на Lavazza, го следват от мач на мач.

Независимо дали предпочитат еспресо, дизайнерско капучино, коктейл с кафе или различно кафе изживяване, от 20 май 2024 г. посетителите на Ролан Гарос ще намерят експертен персонал във всяка зона на Lavazza, с когото могат да обменят идеи и да открият висококачествено кафе което да ги изненада. Също така ще бъде възможно в главния бар да опитат първата напълно проследима смес в ¡Tierra! гама, Reserva De ¡Tierra! Cuba, оригинално устойчиво кафе изживяване. С множество специално проектирани активации и инициативи, турнирът отново ще се превърне в най-голямото временно кафене в света, запазено за всички фенове на тениса.

Снимка: Lavazza и Ролан Гарос
Фото: Lavazza