Конкурс за млади дизайнери Createurope: The Fashion Design Award

Стартира новото издание на конкурса за млади дизайнери Createurope: The Fashion Design Award. Тази година в него могат да участват млади дизайнери, на възраст от 18 до 32 години от Европа, Северна Африка и Средния Изток.

Състезанието насърчава и подкрепя младите дизайнери в началото на техните кариери, за да се утвърдят и обменят идеи с техни конкуренти от други страни.

Успешно регистриралите се ще имат възможността да покажат своите колекции пред голяма публика и да проникнат в света на модата и да създадат много нови контакти. През 2008 в първото издание на конкурса взеха участие около 1000 дизайнери, а финалистите показаха своите колекции на ревю през октомври в Берлин.

Една от целите на Createurope: The Fashion Design Award е да създаде връзки с много институции в модния дизайн, поощрявайки обмяната между образователните институции и самите студенти.

За участие се попълва формуляр, а след това всеки участник трябва да изпрати портфолио с концепцията на своята колекция - 6 скици, 3 цветни рисунки, поне една снимка на завършено изделие. Крайният срок за регистрация е 15.06.2009.

За повече информация и за да се регистрирате посетете сайта на конкурса www.createurope.com

Снимки:
Модели, показани на финално ревю по време на първото издание на Createurope: The Fashion Design Award на 18.10.2008