Органичните материи и естественият свят диктуват тенденциите при детското облекло за пролет/лято 2024

 

Подобно на модния свят за възрастни, детското облекло също се базира на модните тенденции, основани и подчинени на идеите за устойчивост и по-съзнателно потребление.

Очаква се тези тенденции да бъдат силно изявени сред марките, които се подготвят да участват в браншовото изложение Indx Kids в Обединеното кралство, което ще се проведе от 2 до 3 юли в Уест Мидландс. Над 140 марки ще вземат участие в събитието, което обхваща, наред с други неща, облекло за различни възрасти и разнообразно предназначение, а също и обувки.

Indx сподели някои от най-важните тенденции, които завладяват сектора на детското облекло за предстоящия сезон, и как марките ги включват в собствените си линии.

Организацията определи екологичните материали като „ключов фокус“ за детските облекла, тъй като все повече марки започват да полагат усилия, за да подчертаят своите вериги за доставки и предлагане на материи. Органичните материи са само върха на айсберга на тази тенденция, която обхваща и области като прозрачност на веригата за доставки, прилагане на кръгови инициативи и подкрепа на благотворителни организации, свързани с околната среда. Докато Kite показа своите усилия чрез абонаментни услуги под наем, Mai сподели собственото си послание – избира доставчици, които отговарят на Глобалните стандарти за органичен текстил.

Някои тенденции обаче надхвърлят рамките на модата. Indx отбеляза, че марките се стремят да осигурят на децата интерактивни начини на ангажиране като използват герои и игри, за да ги образоват за света около тях. Сред марките, които ще представят подобна концепция на събитието, е Hatley. Тя ще дебютира със серия спално облекло „Books to Bed“, на което ще са изписани книги и ще са изрисувани илюстрации. Така децата ще могат да ги четат и разглеждат от собственото си спално облекло.