Елегантната мъжка гривна е основен аксесоар при мъжете

Има ли такова нещо като прекалено много бижута за мъже? Разбира се, но най-вече става въпрос за вашата собствена субективна оценка по темата. Освен брачни халки и часовник, повечето мъже не носят никакви бижута. Мъжките гривни са разумен избор. Може да се колебаете, когато обмисляте да вземете гривни за мъже, тъй като те обикновено се асоциират като женско украшение и поради това някои хора не се осмеляват да ги носят.

Елегантната мъжка гривна е основен аксесоар при мъжете

Това обаче съвсем не е така - като всяко бижу, гривните също могат да бъдат част от стилния мъжки гардероб. Те са акцент и опция, а не необходимост, но със сигурност избирайки да носите мъжки гривни ще бъдете много по-стилни!

Мъжки гривни и техният стил

Сега, когато сме съгласни, че мъжките гривни определено са опция в ежедневните тоалети, нека се задълбочим малко повече в детайлите. Става въпрос за различни стилове и малки неща, на които трябва да обърнете внимание при избора. Важно е да осъзнаете важността на мъжката гривна в цялостното си облекло. Гривната не се различава от другите мъжки бижута, като колие или пръстен. Гривната се носи, за да добави специален акцент - но не и да бъде представена като централен елемент на тоалета.

В ежедневието трябва да помислите за това, преди да сложите гривна. Една доста запазена, метална, елегантна гривна се съчетава добре с тоалет, който представлява костюм и вратовръзка например. Ако предпочитате удобни ленени панталони в комбинация с тропическа риза, тогава гривните от кожа, шнурчета и камъни създава тази визия. Така или иначе, мъжката гривна има една и съща задача във всеки от двата тоалета, споменати по-горе: подчертава цялостната картина.

Както е предвидено въобще за аксесоарите, мъжките гривни също допълват визията. Показва, че искате да изглеждате по начина, по който се представяте. С други думи, вие не просто носите костюм и вратовръзка, защото трябва, но ги носите, защото искате. Дотолкова, че сте се замислили кои детайли и аксесоари завършват тоалета по отношение на външния вид.
Особено с металните гривни за мъже, трябва да се стремите да изглеждат малко износени, а не съвсем лъскави и чисто нови. Твърде лъскавия метал обикновено изглежда малко натрапчиво. В крайна сметка искате да създадете впечатлението, че притежавате гривната от няколко години, че имате история с нея и че не сте я купили просто в деня на събитието.
За гривни от всякакъв вид също е важно да се обърне внимание на правилния размер. Голяма, масивна метална гривна, която се плъзга около ръката ви, просто не изглежда добре. Тук можете да се ориентирате към проста спецификация на стила. Гривните, които са по-тежки, трябва да се носят по-прилепнали към китката. По-леките гривни, например – такива от кожа, могат да се носят малко по-свободни и по-широки.

Елегантната мъжка гривна е основен аксесоар при мъжете

Как се носят мъжки гривни и на какво трябва да обърнете внимание?

Един проблем с мъжете, които носят гривни, е фактът, че повечето класически мъжки облекла не оставят място за тях. Освен ако не се уверите, че когато купувате дрехите, маншетите на костюма и ризата оставят достатъчно пространство, за да носите гривна. Това обаче обикновено не е така, така че повечето гривни се носят най-вече през лятото, когато носите къси дрехи.

Все пак има няколко насоки, които можете да следвате, за да сте сигурни, че няма да изглежда така, сякаш просто носите мъжки гривни, но те не се вписват в стила ви:

  • Отнасяйте се с гривните като с ръчни часовници - те остават върху кожата, скрити под ръкава, който е достатъчно дълъг, за да ги покрие.
  • Можете да подредите тънки кожени и въжени гривни на една и съща китка, но не и обемисти метални гривни.
  • Същото се отнася и за носенето на тънки гривни в съчетание с ръчен часовник – няма проблем.
  • Дебела метална гривна в комбинация с часовник също е добра комбинация.
  • Човек трябва да внимава да не носи едни и същи гривни на двете китки. Абсолютно забранено.

Както винаги, правилата могат да бъдат нарушени. Въпреки това трябва да спазвате правилата, особено когато започнете да носите мъжки гривни. Поне докато не сте развили усещане за носене и комбиниране на гривни за мъже.