Сребърните бижута - поразителна красота, достойна за подарък

Заради своята ковкост, устойчивост и отлична проводимост среброто има множество приложения. Но безспорно неговият мек блясък и елегантна красота най-добре се откроява под формата на сребърни бижута. И докато дрехи и аксесоари могат да загубят актуалността си много бързо, сребърните бижута остават винаги на мода. Те могат да се съчетаят с всякакъв вид облекло и това е само една от причините да бъдат толкова популярни.

Сребърни бижута

Ако търсите перфектен начин да изненадате своята половинка, майка, дъщеря, сестра или друга дама за рожден ден, годишнина, Коледа или някой друг празник, може да го направите със сребърно бижу. С него ще донесете радост и ще покажете специално отношение, което би направило щастлива всяка жена. Когато подарите сребърно бижу, вие всъщност създавате много положителни емоции, каквато е мисията на всеки един подарък.

Има редица причини, поради които на достъпна цена да подарите на някого или да изберете за себе си сребърен накит.

Красота, стил и изящество

Неслучайно среброто е предпочитан благороден метал от бижутерите. Изтънченият дизайн на всяко сребърно бижу се дължи на студения и в същото време елегантен блясък, който позволява да се съчетае с различно облекло. Красотата на среброто се свързва със символиката на Луната, което означава и с женствеността, интуицията и вътрешната мъдрост. Тя не е пищна като великолепието на златото, а по-скромна, но също символизира просперитет и богатство. Съчетано с камъни, ефектът на среброто е още по-силен.

Богат избор от стилове

Понеже е сравнително мек метал, среброто е любимо за моделиране от бижутерите. Затова и могат да се срещнат толкова разнообразни сребърни аксесоари като форми, цветове, размери и комбинации. Този почти неограничен избор гарантира, че за всяка жена може да се открие накит от сребро, отговарящ на стила и изискванията й.

Устойчивост

Поради мекотата на чистото сребро бижутата се изработват от стерлингово сребро, което включва освен 92,5% сребро, и 7,5% мед или други примеси. Получават се здрави бижута, които може да имат дълъг живот при правилни грижи. Важно е да бъдат с марката 925, което е основен критерий за качество.

За различни поводи

Със своя неутрален цвят среброто подхожда на всякакъв вид облекло и съответно за всеки повод. Дали за среща с приятели, за бизнес ангажимент или вечерно събитие, сребърно колие, обеци или други сребърни бижута са чудесно допълнение към тоалета. Сребристият цвят не е натрапчив и прави всяка визия елегантна.

За всяка възраст

Сребърните бижута са не само лесни за съчетаване, но и подходящи за всяка възраст. Сребърен пръстен, гривна, обеци, верижка или друг накит може да се носят още от детството до по-напреднала възраст. Затова са подходящ подарък например за рожден ден на тийнейджъри, за юбилей на възрастен човек, за завършване на училище и при много други поводи.

Практичност и сантименталност

Макар че за подарък може да изберете много други неща, спирайки се на сребърно бижу, вие всъщност подарявате емоция, която ще се съхрани като траен спомен. Точно затова и сребърно бижу се предпочита за подарък при раждане или кръщене, годеж или сватба, както и при други значими събития. Бижуто е не само красив предмет за носене, но има и сантиментална стойност, което го прави изключителен избор.

Ползи за здравето

Когато се слага сребърно бижу, то носи и ползи за здравето. Освен че балансира другите елементи в тялото ни, има лечебни и антимикробни свойства – още една причина да предпочетем сребърен накит за себе си или за подарък.
Фините сребърни бижута са впечатляващи не само с външния си вид. Те могат да въплъщават и символика в зависимост от формата си, а ако са с камък, той може да излъчва различни послания. За да дадете израз на любовта си, може да изберете сребърно колие с катинарче или сърчица; с кръст да подарите на кръщене заради олицетворението на вярата; с перла заради значението й на чистота – при завършване на младо момиче и др.

Възможностите да направите празника на ваш близък или любим човек с прекрасно сребърно украшение са много. Ще подарите не просто бижу, а вълнуващо преживяване и ще покажете специалното място на този човек в сърцето ви.