Удостоиха проф. Любомир Стойков с приза "PR експерт" на 2022

* Известният учен, журналист, университетски преподавател и комуникационен мениджър бе отличен на церемонията „Art-Business & Fashion Awards“
** Проф. Стойков: „Не лъжете, не крадете и спазвайте десетте божи заповеди в пиара!“

Радинела Гелева

В Ariana Hall Event Center – София, за шести път бяха връчени Годишните награди „Art-Business & Fashion Awards“. С приза „PR експерт“ за 2022 година бе удостоен известният наш учен, журналист и комуникационен мениджър проф. д.н. Любомир Стойков. Наградата му бе връчена от Ники Илиев – един от най-добрите съвременни български режисьори, актьори и продуценти, който определи Любомир Стойков като една от „живите легенди“ в стила и комуникациите. В своето слово при награждаването му проф. Стойков обясни в неговия шеговит стил разликата между пиара, маркетинга и рекламата. Той напомни как е чувал, че когато попитали Бил Гейтс какво би направил, ако остане само с един долар в джоба, милиардерът отговорил, че ще го даде за PR. Професорът отправи и апел към настоящите и бъдещи комуникационни специалисти и пиармени: „Не лъжете, не крадете и спазвайте десетте божи заповеди в пиара!“.

Удостоиха проф. Любомир Стойков с приз

Сред останалите наградени в шестото издание на Business Art & Fashion Awards 2022 са и: Калин Сърменов – категория „Театрален мениджмънт“, Ники Илиев – категория „Филмов режисьор и продуцент“; Джуди Халваджиян и „Господари на уеба“ – категория „Уеб предаване“; Христина Бобокова – категория „Изкуствовед и арт мениджър“; Мадлена Иванова – категория „Юрист с принос в обществената сфера“; Гери Дончева Янков – категория „Здравен PR“; Албена Александрова и „Madam Roshav“ – категория „Мултибранд за българска авторска мода“; Мария Бонева и Code fashion TV – категория „Посланик на зелени политики и социална ангажираност“; арх. Весела Мирянова, „Артекс Инженеринг“ АД – категория „Компания на годината“, Резиденция за възрастни „Сердика“ – категория „Златен стандарт в грижите за възрастни“ и др.

Удостоиха проф. Любомир Стойков с приз

Водещи на церемонията бяха Дарин Ангелов и Елизабет Методиева.

***

Проф. д.н. Любомир Стойков е университетски преподавател, културолог, журналист и експерт по имидж и стил. Обучил е над 4000 студенти, дипломанти и докторанти по медии, журналистика, връзки с обществеността и моден дизайн. Стратег и мениджър на стотици PR и имиджови кампании в сферата на изкуството, модата и бизнеса у нас и по света. Създател и научен ръководител е на магистърската програма по „Връзки с обществеността“ в УНСС, съосновател и ръководител на магистърската програма по „Лайфстайл журналистика“ във ФЖМК при СУ „Св. Климент Охридски“. Автор е на 20 книги за култура, медии, комуникации и мода, и на интервюта с много световни знаменитости, като Пиер Карден, Аликзандър Маккуин, Юбер дьо Живанши, Пако Рабан, Оскар де ла Рента и др. Член е на музея „Метрополитен“ в Ню Йорк, на Американското дружество за връзки с обществеността и председател на Академията за мода. За принос към развитието на културата, науката, журналистиката, образованието и за популяризирането на изкуството е награден с Почетния знак „Св. Климент Охридски“ със синя лента, Почетния знак на Президента на Република България, „Златен век“ – звезда, от Министерството на културата, Златно перо на Съюза на българските журналисти и др.  Удостоен е и с „Жълта роза“ – наградата на Зонта Клуб София за принос към подобряване статуса на жените по света, както и с наградата на БНТ „Най-сладкодумен разказвач“ (ТВ предаване „100% будни“) и др.

Удостоиха проф. Любомир Стойков с приз

Удостоиха проф. Любомир Стойков с приз

Удостоиха проф. Любомир Стойков с приз

Удостоиха проф. Любомир Стойков с приз

Удостоиха проф. Любомир Стойков с приз

Снимки:

1. Ники Илиев връчва наградата “PR експерт на 2022“ на проф. Любомир Стойков, определяйки го като „жива легенда“.

Фото: Алма комуникация

2. Ники Илиев връчва наградата “PR експерт на 2022“ на проф. Любомир Стойков, определяйки го като „жива легенда“.

Фото: Алма комуникация

3. Проф. Любомир Стойков и Джуди Халваджиян със своите награди.

Фото: Алма комуникация

4. Проф. Любомир Стойков заедно с Гери Дончева Янков.

Фото: Хайлайф

5. Проф. Любомир Стойков заедно с арт мениджъра Христина Бобокова и Ирина Влади – международен експерт по интериорен дизайн.

Фото: Хайлайф

6. Проф. Любомир Стойков заедно с юриста Мадлена Иванова.

Фото: Алма комуникация

7. Проф. Любомир Стойков с наградата „PR експерт на годината“.

Фото: Хайлайф