Как да изберем бижута? 4 съвета от MK-ORO Jewellery

Подходящите бижута могат да разкрият вашия стил и да ви накарат да изглеждате по-добре, но най-вече да ви накарат да се чувствате страхотно. От друга страна, изборът на неподходящи бижута, може да променят начина, по който изглеждате и се чувствате.

През последните години, все повече хора купуват бижута. Според онлайн магазинът за бижута mk-oro.com има увеличение от над 20% в търсенето на бижута през 2021 година в България. С толкова много предложения на бижута, понякога е много трудно да изберем правилните бижута, които да съчетаем с правилният тоалет.

Ако се сблъскате с трудности при избора на бижута, ето четири прости съвета, които ще Ви помогнат да изберете правилното бижу, което да пасва на вашето облекло.

4 съвета как да изберете най-доброто бижу за вашето облекло

Размерът на бижутата, които изберете, трябва да съответства на вашето облекло. Много малките бижута може да останат засенчени от облеклото ви, което да обезсмисля причината поради, която сте ги купили. Много големите бижута, от друга страна, може да изглеждат твърде грубо и да не изглеждате добре с тях.

Малки и семпли бижута подхождат на шарени и нощни тоалети. За един тоалет за вечеря,  обеци на шипове и малки перлени колиета ще бъдат най-добрият избор. Големите бижута пасват на семпли тоалети.

Ако носите семпла блуза и дънкови панталони, можете да ги съчетаете с дебели гривни или огърлици. Въпреки това, ако искате да създадете консервативна или официална визия, можете да комбинирате малки и семпли бижута със семпли едноцветни тоалети.

Цвят на облекло и бижута

Цветът е също толкова важен при избора на бижута. Ако изберете грешен цвят, то просто може да имате визия на дъга. Златните и сребърните бижута подхождат на всички тоалети, както и неутралните цветове черно, бяло и сиво. Ако искате други цветове, използвайте приливащи се цветове. Изберете бижута в цвят подобен, като вашето облекло, като зелено и жълто-зелено. Можете също така да изберете цветове, които се противопоставят един на друг, като зелено и лилаво.

Въпреки че цветните бижута изглеждат страхотно, бижутата с повече от два цвята може да променят цялата Ви визия и да не изглеждате добре.

Определете своя стил

Вашият стил определя бижутата, които избирате. Стилът, по който се носите, ще определи и какви бижута да използвате. Визията на вашето облекло и поводът са важни фактори според, които трябва да определите какви бижута да използвате.

За да създадете професионален външен вид, можете да изберете семпли бижута като обеци и изчистено колие. Ако искате класическа визия, перлена огърлица, съчетана с диамантени обеци, ще бъдат всичко, от което се нуждаете.

Облечете деколте

Колиетата са в центъра на аксесоарите. Колието трябва да пасва на деколтето на вашата рокля, риза, тениска или блуза.

За V-образно деколте V или Y-образна висулка ще изглеждат страхотно. В комбинация с подходящи обеци, висулката ще подчертае лицето ви. За квадратно деколте една семпла висулка с тънки верижки или медальон ще изглежда страхотно на визията ви.

Съчетаването на бижутата с тена на кожата и облеклото са важни фактори, с които също трябва да се съобразявате.

Среброто е страхотно за подчертаване на най-студените тонове на кожата, докато златното подчертава топлите тонове на кожата и е за хора с по-тъмна кожа.

Но никога не се страхувайте да експериментирате със стила.  Най-важното е да се чувствате добре и изпитвате истинско удоволствие от бижутата, които сте сложили.