Бела Хадид представи футуристична рокля от течен памук, създадена чрез спрей директно върху тялото й

Световноизвестният модел Бела Хадид взе участие в представянето на парижката модна марка Coperni, проведено в Музея на изкуствата и занаятите в Париж. Главните дизайнери на парижкия лейбъл Sébastien Meyer (творчески директор) и Arnaud Vaillant (главен изпълнителен директор) прилагат нова технология в колекцията си за Пролет/Лято 2023, която се изразява в използването на Fabrican – спрей, съставен от специални памучни и синтетични влакна, който след нанасяне се втърдява. На финала на ревюто Хадид излиза на модния подиум по бельо и пред очите на публиката специалистите на д-р Манел Торес (испански химик и изобретател на спрея, моден дизайнер и управляващ директор на Fabrican Ltd), ръководени от него, извайват роклята директно върху тялото на модела. Те създават футуристична, минималистична, плъзгаща се рокля от материя, удобна за носене, която след отстраняване може отново да се превърне в разтвор, готов за повторна употреба.

Sébastien Meyer и Arnaud Vaillant посвещават шоуто на женските силуети и жените, които не свеждат погледа си пред морала.

Шест месеца съоснователите на Coperni Meyer и Vaillant са работили с Торес и неговия екип в лондонския Център за бионаучни иновации по разработването на роклята със спрей.

„Наш дълг като дизайнери е да опитваме нови неща и да показваме възможното бъдеще“ казва Майер. „Няма да спечелим пари от това, но това е красив момент – преживяване, което създава емоции“.