Къде може да се скрие шпионска камера?

Скритото наблюдение е добър начин да разберем какво се случва в дома ни в наше отсъствие, как се трудят служителите в офиса или магазина, както и да се следи за присъствието на злонамерени лица около дома ни. Шпионските камери могат да се използват и в комбинация с подслушвателни устройства, като по този начин “картината” ще е пълна, а набавената информация – изчерпателна.

Къде може да се скрие шпионска камера?

За какво се използва шпионската камера

Приложението на днешните шпионски камери е разнообразно и интересно. От любителски цели до професионалното им използване – те се определят като вид техника, която би могла да ни донесе редица дивиденти. Сред причините тя да се търси и купува са битови ситуации (наблюдение на половинката и/или децата), фирмени потребности, както и доста по-сериозни причини като набавяне на улики, разкриване на престъпници, проследяване на заподозрени лица и др. Определя се като бърз и лесен начин да разберем каквото ни е нужно, без да напомняме за себе си и намеренията си.

Къде може да се скрие

Преди да решим къде да скрием шпионската камера, трябва да вземем под внимание нейния вид. Съвременните предложения за детективска техника са изключително разнообразни като принцип на действие и размери, че буквално можем да се сдобием с пълно прикритие и то без никакви усилия. Ето и някои идеи за това къде е подходящо да поставим скритото видеонаблюдение:

  • върху нощното шкафче – доста хитър начин да следим обстановката, без това да буди някакво съмнение. С помощта на джаджи като шпионската камера-часовник или рамка за снимка с Wi-Fi и с батерия, важните моменти няма как да бъдат пропуснати;
  • на телевизора – той се явява централна точка във всеки дом, а респективно и чудесно място, което да използваме за поставянето на техника за шпионаж. Устройствата за наблюдение с вид на универсално дистанционно управление са едни от най-новите и предпочитани методи за следене. Те по никакъв начин не будят съмнение и изглеждат точно като тези в магазина за техника;
  • между книгите в библиотеката – това е метод, определян като “класика в жанра”. Шпионската камера може да се маскира в кориците на четивото, като за предпочитане е да се заложи на Full HD модел с максимална памет;
  • на стената и тавана – бутафорните димени са чудесна опция да следим какво се случва през деня и през нощта, без да станем обект на подозрения. Джаджата е подходяща за домашно и професионално използване, защото поддържа широк ъгъл на заснемане.

Микро и мини устройства за шпионаж има най-различни. Някои са снабдени с микрофони и са със звук, а други предават само картина в реално време. Това, че са малки и безжични, дава шанс да бъдат поставени на всевъзможни места. Освен функционални, те могат да се купят и на приемливи цени.