Правила при избор на протектор за Samsung

Още със закупуване на ново устройство започваме да търсим правилните аксесоари за неговата протекция. Когато искаме да предпазим екраните си, най-правилният избор е да им осигурим защита посредством протектори. Особено важно е това при скъпите марки, като Samsung, чиито ремонти на дисплея излизат доста солено.

Как да подсигурим правилно смартфона си

Сред най-популярните марки, производители на смартфони, е Samsung. Този бранд се отличава с висока производителност на своите устройства, за което способстват мощните процесори. За изработката на устройствата, от марката използват качествени материали. Това е и фактор за високите цени, които се наблюдават при нужда от ремонт на мобилните апарати. Особено значение има за дисплеите – един от най-чупливите компоненти. Те са податливи на различни механични повреди – спукване, счупване и поява на драскотини. За да предпазим устройството си Самсунг, от etuo.bg ни съветват да използваме протектори – издръжливи и удароустойчиви аксесоари, които ще защитят екраните на смартфона ни.

протектори за samsung

Какви са разликите в различните модели протектори за Samsung

Изборът на екранни покрития особено за скъпи телефони, каквито са тези на Самсунг, е отговорна задача, която изисква да обърнете внимание на някои неща. Важен е материалът на изработка, типът на стъклото и други аспекти като ниво на покритие. За да ни помогнат при осъществяване на покупката, от онлайн магазин etuo ни запознават с различните видове екранни покрития за Samsung, класифицирани според материала на изработка:

  • От закалени стъкла (стъклени) – те се характеризират с изключителна издръжливост, което ги прави устойчиви на разбиване. Факт е, че могат да се напукат, но безопасността на дисплея на телефона Samsung е гарантирана, тъй като стъклото им само се начупва, без да оставя остри парчета;
  • Защитно фолио – в случай че не сме любители на стъклените покрития, на пазара се предлага този аксесоар. Предимството на фолиото е, че не оставя лепкави следи по дисплея на нашия Samsung при отлепване. Устойчиво е и ако е правилно поставено, то няма да се отлепя или подгъва по време на използване. Поликарбонатните протектори имат прозрачност, която способства за качеството при гледане на изображения и видеоклипове.

Защо е важно да инвестираме в качествен протектор

Както стана ясно, пазарът предлага богато разнообразие от видове протектори с различни материали на изработка. Специалистите определят, че най-надеждните такива са стъклените. Важно е и да се доверяваме на отбрани марки като Даймънт глас и Forcell. Сред множеството модели най-важно е да изберем такъв, който ще осигурява протекция на мобилния апарат, а и ще ни бъде удобен за използване. Закалените протектори ще запазят целостта на телефоните Samsung, като ще предпазват устройствата ни от наранявания по дисплея, като надраскване и напукване. Това ще направи мобилните апарати годни за използване по-дълъг период от време без нужда от ремонтни дейности, които излизат доста скъпо.

Важно е да имаме предвид, че допълнителната защита, която предоставят екранните аксесоари не блокира и не забавя функциите на телефона, тоест работата с тъча е такава, каквато е и когато няма поставен аксесоар на дисплея. Заедно с това, този вид защитни аксесоари поемат физическото натоварване върху дисплеите, което ние потребителите му оказваме по време на работа. Не се нарушава и яркостта на изображенията или на самия дисплей, а защитата от пръсти, влага и прахови частици осигурява приятен процес на работа без притеснения.