Седмицата на модата в Индия преминава под знака на рецесията

Седмицата на модата в Индия преминава под знака на рецесията Най-голямото модно събитие в Индия, Седмицата на модата, започна в Ню Делхи под знака на ресецията и предизвиканата от нея депресия. Дизайнерите заложиха на тъмните цветове в колекциите си есен-зима.

Модели облечени в черно, зелено и тъмно лилаво, преминаха по модния подиум по време на Wills Lifestyle India Fashion Week, която ще продължи пет дни с участието на 103 дизайнери, които ще се борят за вниманието на 175 местни и чуждестранни купувачи.

Седмицата на модата в Индия преминава под знака на рецесията"Ние сме в разгара на рецесия и модата в момента е такава", заяви дизайнерката Киран Утам Гош, чиято колекция "Frugality is the new Black" беше вдъхновена от икономическата криза. "Комбинирах евтини гамаши с луксозни якета, тениски и луксозни шалове", заяви тя. "Можем да бъдем пестеливи, разумни, да харчим по-малко и въпреки това да сме в крак с модата", допълни дизайнерката. Колекцията на Нитин Бал Чохан "Condition Apply Part II" отразява забързания живот в индийската столица. Моделите пресъздадоха на модния подиум теми като суета, развод и депресия, като преобладаваха зелените плисирани рокли, панталони и поли. БГНЕС

Делхи / Индия