Уникалният стил на Долче и Габана

В края на август и преди кинофестивала във Венеция в продължение на три магически дни се проведе модното събитие на Доменико Долче и Стефано Габана Alta Moda, Alta Sartoria и Alta Gioielleria – лагуната, карнавалът, дворците, картините и символите на Венеция бяха отразени в роклите и скъпоценностите. Присъстваха знаменитости като Хелън Мирън, Моника Белучи, Ванеса Брайънт, Филип Киркоров, Дженифър Лопес, Вин Дизел, Мария Бакалова и други, облечени в тоалети на модната къща от предишни колекции. В ревютата участваха и българите Белослава Хинова и Людмил Димитров от “Ивет фешън”.

Уникалният стил на Долче и Габана
Хелън Мирън, облечена в корсет със скъпоценни камъни и издут кринолин в ренесансов стил.

На събитието българската актриса Мария Бакалова блесна в два уникални тоалета:

Уникалният стил на Долче и Габана

Уникалният стил на Долче и Габана

Уникалният стил на Долче и Габана
Heidi Klum

Уникалният стил на Долче и Габана
Jennifer Lopez

Alta Moda 2021
На половината път между мечтата и реалността, шоуто Alta Moda на Dolce & Gabbana на площад Сан Марко предложи уникални емоции, уникални като самите художествени творби. Коприните, брокатите, кадифетата, стъклото и кристалите, бродериите и ценните материи преминаха покрай двете известни гранитни колони на Свети Теодор и Свети Марк, което допълнително свидетелства за изключителната същност на тази уникална гледка.

Талантът, изобретателността и креативността винаги ще намерят решение и ще преодолеят всяко препятствие, както демонстрира колекцията Alta Moda на Dolce & Gabbana, единствената в историята на модата, която прекрачи прага на това забележително място. Място с изключителна красота, перфектната обстановка за изключително събитие.

„Всеки мечтае за Венеция, защото тя крие неизмерими съкровища. Венеция представлява перфектната хармония на противоположностите, които се привличат: тя е романтична и чувствена, меланхолична и радостна, рационална и визионерска, дневна и нощна, свещена и светска, тъмна и златна. Завръщането във Венеция винаги ни изпълва с уникални емоции, които държим скъпо в сърцата си. Като дъх, задържан твърде дълго, но трябва да го пуснем, Венеция е нашата мечта“ - споделят Доменико Долче и Стефано Габана.

В Alta Moda в младежки тоалети на Dolce & Gabbana дебютираха децата на Крисчън Бейл (Лука Бейл), Моника Белучи (Дева Касел), Хайди Клум (Лени Клум) и Шон Комбс (Чанс, Джеси Джеймс и Ди‘Лила).

Alta Sartoria 2021
Великолепието на град Венеция е тясно свързано с впечатляващите флотилии, които редовно са се връщали на това необикновено място от непознати земи, техните трюмове, пълни с екзотични, странни и скъпоценни стоки, които са заинтригували венецианците и са изострили вкуса им към ексцентричното и екстравагантното . Място за разглеждане, докосване, вкусване и вдишване на красотата.

Dolce & Gabbana Alta Sartoria пристига в Arsenal, за да позволи на гостите да преживеят същото чувство на удивление и учудване. Технически умения и творчески усет в перфектна хармония.

Уникалността на шивашките творби, получени от най-добрите материи, украсени с прекрасна бродерия и изключителна ръчна изработка, се подчерта както никога досега, тъй като отраженията на водата върху колекцията предлагат на всеки незабравима мечта.

Alta Gioielleria 2021
Alta Gioielleria е мечтаният пейзаж от скъпоценни камъни във всеки цвят, който можете да си представите, а някои не можете, подплатени с ярка коприна и кадифе. Виждаме пръстени в бароков стил, перли с размерите на малки яйца, електриково сини турмалини и гирлянди от редки диаманти като кралски скъпоценности, оформящи монументалната стая под рисуваното платно на Тинторето от Рая.

„Венеция е скъпоценен камък като диамант“, казва Долче. „Този път експериментирахме, работейки с венециански кристал и стъкло“, казва Габана. "Никога не знаем дали ще работи."

Alta Moda е била провеждана в града веднъж преди това – преди осем години. Шоуто приключи, но ехото от него ще остане.