Върджил Абло кимва към ранната рейв култура с шоуто на Louis Vuitton Пролет/Лято 2022

Върджил Абло представи колекцията си мъжки дрехи пролет/лято 2022 за Louis Vuitton в четвъртък (24.06.2021 г.) в Седмицата на модата в Париж; кинематографичен спектакъл, който засегна теми на рейв културата, бойните изкуства и половете.

Колекцията беше представена във филм, наречен "Amen Break" - препратка към малко известен барабанен джазов рефрен от песен, наречена "Амин, братко" на фънк-соул групата The Winstons, която е в основата на създаването на хип-хопа и jungle жанровете.

„Филмът отразява историческия момент в изкуството и културата на черните, когато електронната музика и хип-хопът се появиха като близнаци от едно и също яйце и се придвижиха до всяка част на земното кълбо“, се казва в съобщение на марката.

Шахът е ключова тема в шоуто на Louis Vuitton SS22

Колекцията включва облекло с десѐн на квадрати - кимване към шарката Damier и „културния гоблен на Върджил Абло“. Те се интерпретират в цялата колекция в различни текстури за постигане на триизмерни ефекти или оптична илюзия.

Шлицове като тези, разпространявани изключително ентусиазирано през 90-те години, са втъкани в прозрачни монограмни найлонови якета и в памучни ризи от парчета, докато подплънката отразява защитните униформи на спортните и бойните изкуства, влизаща в различни части, покрити с твърди геометрични форми.

Други ключови визии включваха чанти с пейзажи, създадени от жакард, изработен от рециклирани полиестерни конци, и два костюма, изработени в сътрудничество с художника от Ню Йорк Jim Joe - един черен костюм с бродерия от мъниста и morph плетен костюм с квадратна шарка.