Круизна колекция 2022 на Louis Vuitton

Това е втората такава колекция на Никола Гескиер за Louis Vuitton. Преди година, в ранните месеци на пандемията, той организира студийни снимки, но този път засне късометражен филм в Axe Majeur – скулптурен парк извън Париж (замислен от покойния израелски художник по околна среда Дани Караван), който съперничи по мащаб и величие на предишните локации, избрани за представяне колекциите на LV.

Круизна колекция 2022 на Louis Vuitton

Непознат местен жител каза за мястото: „Чувствате се, като че ли сте извън времето. Може да сте в някакво неопределено бъдеще или някаква утопична визия от миналото за бъдещето." Всеки, който е близък с Гескиер, знае, че тази визия се съчетава с дългогодишните му интереси в областта на научната фантастика и Космоса. Монументалната обстановка определено подхожда на колекцията, която отчасти е вдъхновена от зараждащата се възможност за космически туризъм.

Круизна колекция 2022 на Louis Vuitton

Всъщност Гескиер каза, че перспективата за пътуване в откритото пространство е вдъхновила анахроничните щампи в колекцията –ескалатор, баскетболно игрище и крайпътен мотел, наред с други неща сред извънземни пейзажи. Имаше и парашутни плисета на мини-рокли, панталони с подплатена ватирана материя, наподобяващи скафандри и поздрав с емблематичния винил на André Courrèges – френски дизайнер, чиито рационализирани творения от космическата епоха през 60-те години все още, половин век по-късно, продължават да се четат като футуристични.

Круизна колекция 2022 на Louis Vuitton

Круизна колекция 2022 на Louis Vuitton

Гескиер е еднакво развълнуван от перспективата да се отвори отново тук на Земята, тъй като ваксините имат желания ефект и вероятно с това ще дойде подновения ентусиазъм за обличане. „Това е много оптимистична, радостна колекция“, каза той. „Има ликуване в това.“ Това беше отразено с хералдичните кройки на дрехите, топ и пола, разчупени с „пера“ и коктейлна рокля, която блестеше като диско топка – трофей на LV на висше ниво. Група копринени блузи с гръб като къса пелерина, придават мекота на структурата с поли тип молив и панталони с висока талия и дават повече шик на по-ежедневния вид.

Круизна колекция 2022 на Louis Vuitton

Круизна колекция 2022 на Louis Vuitton

С нарастване темповете на бизнеса Гескиер каза, че ще се придържа към по-съзнателния подход, който е възприел по време на отдалечената работа, заради затварянето в пандемията. „Надявам се, че индустрията може да бъде по-осъзната по този начин." Но космическите пътувания са нещо, с което дизайнерът с пълна скорост ще продължи и занапред. Може да не е на първото общодостъпно пътуване до Луната, но увери, че се интересува от това. „Има много проекти, които искат да ни отведат до ръба на атмосферата“, казва той усмихвайки се. "Това би било чудесно."